preskoči na sadržaj
vijesti

Raspored podjele svjedodžbi

Podjela svjedodžbi za učenike od 1.do 7. razreda  održat će se 5.7.2022. (utorak) prema sljedećem rasporedu: 

Matična škola

U 8.00 sati 

-2.razredi u novom objektu

-4. i 6..razredi u centralnoj školi

Učenici putnici imat će  prijevoz 30 minuta prije podjele a povratak je  odmah nakon podjele svjedodžbi.

U 10.00 sati 

-1. razredi u novom objektu

-3., 5. i 7. razredi u centralnoj školi

PŠ Mravince:

-8.30 sati – 1.i 3.razredi

-9.00 sati - 4. razred

-10.30 sati – 2. razred

 PŠ Kučine:

-8.30 sati 1. i 4. razredi

-9.30 sati  2. i 3. razredi

Podjela svjedodžbi za učenike osmih razreda je 7.7.2022. (četvrtak) u 19.00 sati. Učenici dolaze zajedno s roditeljima gdje će potpisati prijavnice za upis u srednju školu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 7. 2022. 12:21

Posjet hrvatskom Saboru sudionika državne Smotre projekta „Biosigurnost i biozaštita“.

Hrvatski Sabor posjetili su u srijedu, 29.6.2022., učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, koji su tijekom ove školske godine sudjelovali na državnoj Smotri u projektu „Biosigurnost i biozaštita“.

U posjet Saboru otišao je tim petaša naše škole: Stipe Remenar 5.b, Noa Hornischer i Josip Šošo 5.e, u pratnji mentorice Marijane Gudić.

Nakon stručnog obilaska saborske zgrade, učenici i mentori nazočili su sjednici Sabora s galerije za posjetitelje u Sabornici, a potom su imali priliku uživo razgovarati sa saborskim zastupnicima. 

Učenicima i mentorima na predstavljanju projekta zastupnicima u Saboru pridružile su se voditeljica projekta prof. dr. sc. Alemka Markotić i nacionalna koordinatorica projekta mr. sc. Maja Kassa, koje su izradile kurikul za ovu izvannastavnu aktivnost, te doc. dr. sc. Ljiljana Žmak, predsjednica Hrvatskog društva za biosigurnost i biozaštitu, ujedno znanstvena koordinatorica projekta. U ime Ministarstva  znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje (AOO) susretu su se odazvali Momir Karin, ravnatelj Uprave za unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica AOO-a.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 7. 2022. 11:05

Poziv mentorima za programe Centra izvrsnosti Vijest ima dokument u privitku

Centar izvrsnosti SDŽ-a je već započeo s pripremama za novu školsku godinu 2022./23. Otvorene su prijave za mentore za sudjelovanje u programima CI matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike te prvi puta od sljedeće školske godine započinje program socio-emocionalne podrške za polaznike CI SDŽ-a. Za sudjelovanje u navedenom programu mogu se prijaviti stručni suradnici koji bi održavali radionice u izvanškolskim programima CI SDŽ-a. U prilogu je tekst natječaja  sa svim detaljima uključujući poveznice za prijavu za svih zainteresiranih odgojno-obrazovnih djelatnika. Prijave su otvorene od 24. lipnja 2022. do 2. rujna 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 7. 2022. 13:30

Ljetni gaming kamp za učenike viših razreda

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. i Poduzetnički inkubator PISMO iz Novske organiziraju ljetni kamp za učenike viših razreda (5. - 8.) u kojem će izrađivati vlastitu videoigru. Kamp će se održati u dva termina tijekom ljetnih praznika u Novskoj. Više informacija pročitajte OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 7. 2022. 13:22

Ljetna tvornica znanosti za učenike od 3. do 8. razreda OŠ

Ljetna Tvornica Znanosti (LjTZ) su znanstvene radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce. Cilj radionica je omogućiti djeci da dođu u kontakt sa znanošću na njima prikladan i zabavan način. Kroz radionice se prikazuje cijeli proces pronalaženja otkrića i korištenja tih ideja za neku praktičnu primjenu u svakodnevnom životu kako bi pokazali ljepšu stranu znanosti.

Prijave za sudionike su otvorene do 3. srpnja. Sve informacije možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 28. 6. 2022. 12:15

Odluka o provođenju dopunskog rada za šk.god. 2021./22. Vijest ima dokument u privitku

Učiteljsko vijeće je dana 23.6.2022. donijelo Odluku o provođenju dopunskog rada  u periodu od 27.06. do 01.07.2022. U privitku se nalazi Odluka.

 

DOPINSKA NASTAVA - dokument

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravko Pelivan  datum: 24. 6. 2022. 00:36

Brošura "Kamo nakon osnovne škole?" u SDŽ

Dragi osmaši,

ovaj priručnik vam nudi točne podatke o tome koji se sve programi nude koje možete upisati u pojedinoj srednjoj školi u SDŽ s točnim brojem odobrenih upisnih mjesta kao i brojem potrebnih bodova na prošlogodišnjem upisu kako biste objektivnije mogli posložiti prioritete te procjeniti šanse kod upisa. Nadamo se da će vam informacije iz priručnika pomoći prilikom odabira srednje škole u skladu s vašim inetresima, sposobnostima i školskom uspjehu.

Sretno Vam!

pedagoginja Sanja Matić

https://www.dalmacija.hr/Portals/0/adam/Content/Amg1O-1kd0-XR7A5KykY5Q/Link/UPIS%202022___.pdf

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 21. 6. 2022. 10:20

Imamo Oscara!

Dodjela Oscara Centra izvrsnosti na Festivalu Izvrsnosti

Dana 2. i 3. lipnja 2022. Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije prvi je put ove godine organizirao Festival izvrsnosti koji se održavao u Amfiteatru Salone. Polaznici raznih programa Centra sa svojim mentorima imali su priliku jedni drugima, ali i široj javnosti predstaviti projekte provedene u ovoj školskoj godini. S projektom multimedije u okviru projekta CIMAJ naša škola je sudjelovala s projektom Solin grad sporta. Ravnateljica Vesna Ružić, koordinatorica projekta pedagoginja Sanja Matić, sudionice  učiteljica Anita Čupić i Ružica Kandić zajedno su s  učenicima prisustvovali festivalu.  Nominirani smo u kategoriji Najbolji inervju s rukometašicom Ivanom Kapitanović kao i u kategoriji Najbolji projekt. 3. lipnja su u predivnom prostoru stare Salone predstavljene sve škole sudionice koje su nominirane u raznim kategorijama. Naša škola je dobila Oscara za najbolji intervju. Pohvale CI na organizaciji Festivala izvrsnosti  i što su prepoznali trud naših učenika.

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 6. 6. 2022. 13:09

EKO JADRO-ZA BUDUĆE GENERACIJE

U suradnji sa klubom Rotary Solin učenici 5.b i 5. c razreda su u petak, 20. svibnja, pridružili se akciji čišćenja rijeke Jadro. Akcija se odvijala kod skate parka, u jednom rukavcu Jadra, iz kojeg su članovi udruge Oceanus izvukli desetak vreća smeća. Učenici i volonteri udruge su smeće razvrstavali i odvajali za reciklažu. Pronašli su mnogo staklenih boca, plastičnih boca, kablova, čak i usisivač koji su nemarni pojedinci tu odbacili. Djeca su rado sudjelovala u akciji čišćenja i pokazala su zainteresiranost za ovakav oblik nastave. Članovi udruge Oceanus pokazali su im i ronilačku opremu, odijelo, boce s kisikom, maske…Cilj ove akcije je bio razviti u djece zdrav odnos prema okolišu, posebno prema rijeci Jadro koja je za Solin od neizostavne važnosti. Učiteljice Marijana Gudić i Marijana Bandić Buljan zajdeno sa djecom rado su se odazvale ovoj akciji i veselimo se budućoj suradnji sa Rotary Solin i udrugom Oceanus. Na kraju akcije djecu su dobila i zaslužene medalje.

Autori: Marijana Gudić

             Marijana Bandić Buljan

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 24. 5. 2022. 17:13

Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2022.

Manifestacija "Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2022." održat će se u subotu, 28. svibnja 2022. od 10:00 do 14:00 sati na prostoru Kazališnog trga - Trga Gaje Bulata, odnosno na platou ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Svečano otvaranje predviđeno je s početkom u 11 sati. O školama i njihovim programima govorit će učenici i njihovi profesori te će biti na raspolaganju davati odgovore na sva pitanja zainteresiranim osnovcima i roditeljima o svemu što ih zanima prije upisa.

"Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije" najbolja je prilika da se na jednom mjestu prikupe i usporede sve važne informacije na osnovu kojih će učenici donijeti konačnu odluku u koju će se srednju školu upisati. Vjerujemo da ćemo upravo na ovakav način pomoći i učenicima i roditeljima, a i široj javnosti pružiti mogućnost da se upozna s mogućnošću upisa u srednje škole naše županije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 16. 5. 2022. 18:23

Humanitarna akcija Dječjeg gradskog vijeća za pedijatrijski odjel

Dana 13. svibnja povodom Međunarodnog dana obitelji članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Solina svečano su završili svoju humanitarnu akciju  prikupljanja slikovnica i igračaka koju su pokrenuli u travnju u svim osnovnim školama grada Solina. Solinski su osnovnoškolci  darovali svoje slikovnice i igračke pedijatrijskoj ordinaciji i ordinaciji školske medicine solinskog Doma zdravlja. Na taj način će boravak solinskih mališana u ordinaciji učiniti ugodnijim.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 16. 5. 2022. 10:56

USPJEH NA DRŽAVNOJ SMOTRI BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

Organizatori Smotre Biosigurnost i biozaštita su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu Hrvatskog liječničkog zbora. Škola domaćin  Državne smotre je Osnovna škola Vijenac iz Osijeka.

Međužupanijska smotra održana je 15. ožujka 2022. te su na smotri sudjelovali tim 5.razreda u sastavu Stipe Remenar 5.b, Noa Hornischer 5.e i Josip Šošo 5.e (kategorija 5. i 6. razreda).

Tim 7. razreda u sastavu Marin Ćurković 7.d, Hana Perić 7.d i Emanuela Rapić 7.d natjecali su se u kategoriji  7. i 8. razreda. Mentorica oba tima je Marijana Gudić. Trebalo je napraviti znanstveni poster i videouradak na jednu od tri  ponuđene teme.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 13. 5. 2022. 18:00

Erasmus+ posjet Siciliji 1.5.- 7.5.2022. Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Erasmus+ programa Storytelling through Natur. Posjetili smo Italiju i odsjeli u gradu  Siracusa na Siciliji gdje su nas naši domaćini iz škole  Vittorio Emanuela ugostili i  pripremili uistinu zanimljiv program. S nama su bili i naši koordinatori iz Irske, kao i projektni partneri iz  Francuske i Njemačke. Posjetili smo  i grad Noto, omiljeno odredište umjetnika i zaljubljenika u umjetnost, koje je kao barokno središte upisano u UNESCO-ov  popis svjetske baštine kao  i grad Cataniju.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 11. 5. 2022. 18:48

Posjet priodoslovnom muzeju i pozdrav suncu 1.c i 1.d razreda Vijest ima dokument u privitku

Učenici 1.c i 1.d razreda sa svojim učiteljicama  posjetili su Prirodoslovni muzej u Splitu, a također su pozdravili sunce koje  je dan učinilo ljepšim.

U muzeju su imali priliku vidjeti bogati životinjski svijet jadranskog podmorja, ali i podmorja oceana.

Poseban dojam na svih je ostavio preparirani MODRULJ, morski pas koji živi na našem Jadranu i nije opasan.

Svidjela im se i GOLEMA ŠKOLJKAČA, divovska školjka koja živi na Pacifiku, a može biti teška i preko 250 kg.

Vidjeli su jako puno vrsta školjki, morskih koralja, puževa, riba, spužvi. Zabavili su se slaganjem puzzli koje prikazuju fotografije različitih životinja.

Aktivno su sudjelovali u radionici PČELA I MED. Upoznali su život pčela od rođenja, njihov izgled, način života. Zaključili su da su pčele jako vrijedne. Naučili su kako pčele prave i spremaju med.  Vidjeli su dijelove košnice koju je čovjek napravio za pčele kako bi lakše dolazio do meda. U rukama su držali prazne i pune pčelinje saće. Saće su napravljene od voska. Saznali su da su košnice pčela prave male tvornice koje proizvode: vosak, pelud, matičnu mliječ, propolis i med. Sve to odlično je za zdravlje ljudi.

Pčele imaju i opasni žalac pa se u radu s njima treba zaštititi šeširom i mrežom koje su i sami isprobali.

Posebno su bili oduševljeni kada su mogli vidjeti pčelu kroz mikroskop.

Učenici su u muzeju imali priliku vidjeti i dodirivati žive vrlo neobične kukce. Jedan od njih je paličnjak, kukac koji izgleda kao živa grančica. Jako je nježan i tanak pa su učenici trebali biti jako pažljivi i nježni kada su ga uzimali u ruke.

Veliki madagaskarski siktajući žohari nisu im se na prvu svidjeli, ali su ih brzo prihvatili. Neki su ih željeli i dodirnuti.

Nakon muzeja učenici su krenuli u obilazak Splita. Željeli su pozdraviti sunce koje ih u današnjem danu vjerno pratilo. Od svojih tijela napravili su oblik sunca, a ruke su bile zrake.

Za kraj su pročitali pjesmu Grigora Viteza „Djeca hvataju sunce“ i tako lijepo završili jedan školski dan.

Hvala djelatnicima Prirodoslovnog muzeja u Splitu na izuzetnom trudu i susretljivosti. Naša ocjena je 5+.

Pogledajte naš video. https://youtu.be/J-rz4UWbzXI

                                                                                                                                Zdenka Jerković

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 11. 5. 2022. 19:05

Rezultati ljetnog upisnog roka u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i dragi osmaši,

u privitku možete vidjeti popis srednjih škola kao i bodovne pragove potrebne za upis u pojedine srednje škole u šk.god. 2021./22. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 22. 4. 2022. 13:11

22.4.2022. - Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje (eng. Earth Day) svake se godine obilježava 22. travnja. Na taj se dan različitim aktivnostima želi podsjetiti ljude na važnost očuvanja prirode te ih ujedno osvijestiti koje su posljedice zagađivanja okoliša i nebrige o planetu. Ideja obilježavanja Dana planeta Zemlje prvi je put predstavljena 1969. godine, no službeno se obilježava od 1992. godine. Ove godine tema Dana planeta Zemlje naslovljena je „Investiraj u naš planet“ s velikim naglaskom na borbu protiv klimatskih promjena i ublažavanje njihovih posljedica.

Učenici 1. a razreda naše škole zajedno sa svojom učiteljicom Orlandom Magdić prigodno su obilježili rođendan planeta Zemlje. Razgovarali su zašto je važno čuvati Zemlju te na koji način svatko od njih nekim, naizgled malim djelima, može doprinijeti očuvanju okoliša. Iskazali su zahvalnost prirodi svojim plakatima i crtežima te nas tako podsjetili da svi ljudi moraju preuzeti odgovornost za brigu o Zemlji, našem zajedničkom domu.

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka. (poglavica Bik Koji Sjedi)

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 22. 4. 2022. 12:52

Proljetni odmor učenika

Proljetni odmor učenika počinje u četvrtak 14 travnja 2022. i traje do 22 travnja 2022. godine.

Nastava počinje  25. travnja 2022. (ponedjeljak ) prema redovnom rasporedu:

 

 

 

 

 

CENTRALNA ŠKOLA

Jutro: Smjena A (4., 6. i 8.razredi)

Poslijepodne: Smjena B  ( 3.,5. i 7. razredi)

ANEKS ZGRADA

Jutro: Smjena A (2.razredi)

Poslijepodne: Smjena B  ( 1.razredi)

 

PODRUČNA ŠKOLA MRAVINCE 

Jutro: Smjena  A  (1. i 3. razred)      

Poslijepodne: Smjena B ( 2. i 4. razred)  

PODRUČNA ŠKOLA  KUČINE

Jutro: Smjena  A  (1. i 4. razred)      

Poslijepodne: Smjena B ( 2. i 3. razred)  

        

Svim učenicima i njihovim obiteljima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 13. 4. 2022. 09:32

Projektni dan Centra izvrsnosti s novinarima projekta CIMAJ Vijest ima dokument u privitku

U subotu, 9. travnja 2022. godine s početkom u 10.00 sati  u III. Gimnaziji i  Prirodoslovnoj školi u Splitu  održan je Projektni dan  na kojem su polaznici Centra izvrsnosti matematike, prirodoslovlja te informatike i novih tehnologija prezentirali svoje radove i projekte.

Nakon 12 radnih subota polaznici su izložili u atriju Prirodoslovne škole svoje  radove. Bilo je tu od robota i pametnih semafora, do kemijskih pokusa, društvenih igara pa sve do sadnje mediteranskog bilja i prezentiranja glazbe kroz brojke. Učenici polaznici su svim zainteresiranim prezentirali svoj rad.

Naši vrijedni novinari projekta CIMAJ nastojali su sve popratiti i zabilježiti. Na događanje su stigli u pratnji koordinatorice projekta Sanje Matić i sudionice učiteljice Anite Čupić.

Učenici su obavili intervju s Tomislavom Đonlićem  pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport koji je i predsjednik središnjeg povjerenstva CI. Novinare je zanimalo što je CI, kako se uključiti u rad CI  i koji su njegovi planovi u daljnjoj budućnosti.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 11. 4. 2022. 20:59

Svjetski dan zdravlja

Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava Svjetski dan zdravlja kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom "Naš planet, naše zdravlje"kojim se želi podići svijest o utjecaju zdravog okoliša na dobrobit i zdravlje ljudi.

Posljedice pandemije, globalnog onečišćenja i povećanja kroničnih nezaraznih bolesti usmjerili su pozornost na hitne postupke za očuvanje zdravlja ljudi i planeta.

Učenici 3. b razreda naše škole također su obilježili taj dan. Učiteljica Anita Čupić i pedagoginja Sanja Matić organizirale su pješačku turu gradom Solinom. Tada su se na stretwork parku  pored obale rijeke Jadro odmorili i pridružili predstavnicima Grada Solina i Crvenog križa. Dogradonačelnik ej pozdravio sve prisutne , učenike naše škole i predstavnike Dječjeg gradskog vijeća koje je organizirala gđa Radojka Bućan.

Profesorica kineziologije, Vesna Žižić upoznala je učenike s važnošću tjelovježbe u svakodnevnom životu.

Pripadnici Crvenog križa su s učenicima odigrali nekoliko edukativnih igara.


 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 8. 4. 2022. 13:34

DRŽAVNO PRVENSTVO FUTSAL OŠ – DJEČACI

Učenici naše školske nogometne ekipe u sastavu: Ante Vuco 7.d, Andro Brekalo 8.a, Marino Komić 8.a, Luka Pirija 8.a, Ivan Dominović 8.c, Toma Grbavac 8.d, Kosta Tolo 8.d, Lovre Čubre 8.d, Josip Moro 8.d i Josip Bilobrk iz 8.d razreda plasirali su se  na državno prvenstvo koje se održavalo u Poreču od 30.3. do 1.4. 2022. Državnom plasmanu je prethodilo uspješan rezultata na općinskom natjecanju, potom zonskom, a nakon toga i županijskom natjecanju.  Na županijskom natjecanju u organizaciji  Županijskog saveza školskog sporta Splitsko dalmatinske županije u kategoriji FUTSAL OŠ – dječaci, učenici OŠ kraljice Jelene osvojili su prvo mjesto.  Tako su se direktno plasirali na državno natjecanje. Pored nogometa sportovi u kojima naše školsko sportsko društvo sudjeluje su: rukomet, košarka, gimnastika i judo. 

Na državnom natjecanju školska nogometna ekipa OŠ kraljice Jelene osvojilia je četvrto mjesto. Pri povratku u Solin učenici naše škole  priredili su našim uspješnim nogometašima vrlo lijep doček. Veselili su se zajedno s njima i bili ponosni na njihov uspjeh.

Čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru prof. tjelesne i zdravstvene kulture Tonču Banoviću. U nastavku možete pogledati intervju s učiteljem Banovićem. https://youtu.be/ft_sDtBLcbM

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 7. 4. 2022. 20:50

Testiranje u Centru izvrsnosti od 13. 4. do 13. 5. 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 7. 4. 2022. 09:22

Projektni dan Centra izvrsnosti SDŽ

U subotu, 9. travnja 2022., u III. gimnaziji/Prirodoslovnoj školi u Splitu održat će se Projektni dan CI SDŽ kojim tradicionalno obilježavamo završetak nastave u programima CI SDŽ. 

Ove godine zamišljen je kao Otvoreni dan, na kojem će naši polaznici uz pomoć mentora prezentirati svoja iskustva u Centrima izvrsnosti matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike tijekom ove školske godine. 

Polaznici će svoje prezentacije, plakate, projekte, kvizove i igre izložiti u atriju škole od 10 do 12 sati, a cijeli događaj otvoren je za javnosti. 

Pozivamo sve  zainteresirane djelatnike, učenike i roditelje da se upoznaju s aktivnostima CI SDŽ, iz prve ruke saznate sve potrebne informacije o programima, prijavama na testiranja koje kreću uskoro za novu školsku godinu i upisima u naše programe. Prilika je ovo za pružiti podršku učenicima i djelatnicima vaše škole koji već jesu uključeni u  programe CI, kao i za potaknuti nove učenike i djelatnike da postanu dio tima CI.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 7. 4. 2022. 15:07

Međunarodni uspjeh naših učenika i mentorice Marijane Gudić na natjecanju Trust for Sustainable Living Vijest ima dokument u privitku

Trust for Sustainable Living (TSL) globalna je obrazovna dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Living Rainforest centru u West Berkshireu, UK. Svake godine TSL je organizator međunarodnog natjecanja u eseju koji je vezan za održivi razvoj.

Tema natjecanja za 2022. je KLIMATSKA PRAVDA. Duljina eseja ovisna je o dobi učenika tako da su učenici u dobi od 7-11 godina trebali napisati esej na engleskom jeziku do 400 riječi, a učenici u dobi od 12-18 godina do 600 riječi. Učenici su se mogli prijaviti sa samo jednim esejom.

Za natjecanje učenike je pripremala mentorica Marijana Gudić, a prijavila su 4 učenika naše škole:

Noa Hornischer, 5.e

Katarina Žilić, 7.b

Hana Perić, 7.d

Emanuela Rapić, 7.d

Na natjecanje je prijavljeno 1122 eseja iz 59 zemalja svijeta koje su pripremali učitelji mentori; ukupno 253 učitelja. Rezultati natjecanja su objavljeni 22. ožujka 2022., a svi učenici naše škole dobili su Pohvalnice (Honourable Mentions) kao i mentorica.

Ono što treba naglasiti je da smo bili jedina škola iz Hrvatske koja je sudjelovala na ovom natječaju.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 7. 4. 2022. 11:42

Aktivnosti u udruzi Duga

Udruga Duga kreće s raznim aktivnostima koje su namijenjene osnovnoškolcima, mladima i odraslima.

Ovaj četvrtak su pripremili besplatnu radionicu šminkanja koju će voditi njihova volonterka. Radionica je namjenjena i učenicima osmih razreda. Kako je ostalo mjesta za sudjelovanje pozivamo sve zainteresirane učenike. Radionica se održava na adresi udruge (Zvonimirova 75, poslovni centar Solin, 1. kat) u 17:30 sati.

Ostale radionice pogledajte na letku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 6. 4. 2022. 10:16

Akciji prikupljanja slikovnica i plastičnih igračaka

Dragi učenici,

obaviještavamo vas da su dječji gradski vijećnici prihvatili prijedlog o pokretanju humanitarne akcije za ljepši i veseliji boravak malih solinskih mališana u pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja.

Riječ je o Akciji prikupljanja slikovnica i plastičnih igračaka solinskih osmoškolaca. Ukoliko imate dobro očuvane slikovnice ili neke zanimljive igračke (poželjno plastične), a koje ste „prerasli“ donirajte ih našoj pedijatrijskoj ordinaciji gdje će ponovo oživjeti u rukama solinskih mališana, a kako bi im boravak u čekaonici ordinacije bio što zanimljiviji. Akcija će se provoditi od 6.4. do 13.4.2022. Prikupljene slikovnice i igračke za svoj razred predstavnik Vijeća učenika odložit će u školsku knjižnicu. 

pedagoginja Sanja Matić

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 6. 4. 2022. 10:35

Globalno zagrijavanje

Globalno zagrijavanje jedan je od većih problema s kojima se svijet suočava i o tome trebamo osvijestiti djecu od najmlađih dana. Posljedice globalnog zatopljenja su velike i utječu na svakog od nas. Učenici sedmog razreda, koji su ujedno polaznici Centra izvrsnost, Lea Spain, Emanula Rapić i Bartul Jurić predstavili su prezentaciju o Globalnom zagrijavanju učenicima 3.b razreda. Nakon prezentacije zajedno sa trećašima radili su pokuse o topljenju leda, u kojim uvjetima se brže topi, topi li se brže na zraku ili vodi. Topi li se brže u slanoj ili slanoj vodi? Sve su to bila pitanja na koja su učenici tražili odgovore radeći pokuse. Sve su pratile profesorice Marijana Bandić Buljan i Marijana Gudić, a trećaše je na ovakakav rad pripremila učiteljica Anita Čupić. Djeca su se odlično snašla u zamijenjenim ulogama.

Marijana Bandić Buljan, profesor mentor

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 4. 2022. 10:26

Upisi u 1. razred u šk.god.2022/23. Vijest ima dokument u privitku

PRIJAVE DJECE DORASLE ZA UPIS U 1. RAZRED OŠ U ŠK.GOD.2022/23. PROVODIT ĆE RODITELJI/STARATELJI U VREMENU OD 7.-17.02.2022.  ELEKTRONIČKIM PUTEM NA STRANICI  SPLITSKO-DALMATINSKE  ŽUPANIJE www.dalmacija.hr ( pod obavijesti ).

Školski obveznici su:

-djeca rođena od 1.4.2015. do 31.3.2016.

-djeca rođena od 1.4.2016. do 31.12.2016. za koju  roditelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis 

-djeca kojima je odgođen upis za šk.god.2021./22.                                          

-djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa

NAKON OBAVLJENE PRIJAVE SDŽ PREDUPIS DJECE U 1.R ZA ŠK.GOD.2022./23. OBAVLJAT ĆE SE U CENTRALNOJ ZGRADI ŠKOLE U SRS U VREMENU OD 3. 3.-10. 3. 2022.           

  • JUTRO –  od 9.00 do 11.00 sati
  • POSLIJEPODNE – od 15.00 do 18.00 sati

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 2. 2022. 10:37

Razmišljajmo održivo u 5.a razredu

Dana 22.3.2022. učenici 5.a i njihova razrednica Tamara Mikulić su  projektni dana  obilježili radionicom pod nazivom "Razmišljajmo održivo". Učenici su različitim aktivnostima razvijali svijest o svim pitanjima koja se odnose na održivost.

Korištenjem audiovizualnih materijala, čitanjem stripa i rješavanjem kviza učenici su uočili koliko je važna odgovornost prema okolišu, vlastitom i tuđem zdravlju te spoznali vještine koje pridonose razvoju pravednog društva.

Na kraju radionice učenici su napravili plakat s najvažnijim globalnim ciljevima održivog razvoja kako bi istaknuli načine kojima možemo stvarati bolji svijet.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 24. 3. 2022. 19:21

Sistematski pregled predškolaca za upis u 1.razred Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji,

prije pregleda vašeg  predškolca kod školske liječnice potrebno je popuniti Upitnik za roditelje koji se nalazi u privitku i poslati dva dana prije sistematskog pregleda na službeni email školske medicine milena.bosnjak@nzjz-split.hr 

Za upis u 1. razred potrebno je posjetiti doktora dentalne medicine koji će pregledati Vaše dijete. Ispunjeni obrazac predat ćete školskom liječniku prilikom pregleda za upis u osnovnu školu. Detaljnije u privitku.

Termine sistematskog pregleda dobit ćete u Školi kao i termine testiranja  od 3. do 10.3.2022. godine u gore navedenom vremenu.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 2. 3. 2022. 13:13

21. ožujka - Svjetski dan osoba sa sindromom Down

Ponedjeljak, 21. ožujka 2022. označuje Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Navedeni datum izabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.  Svjetskim dan osoba sa sindromom Down prvi je put obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije diljem svijeta pridružile su se proslavi toga dana raznim događajima i aktivnostima. Downov sindrom genetski je poremećaj prouzročen prisutnošću jednoga kromosoma viška. Obilježavanjem ovoga dana želi se upoznati javnost s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude na veće razumijevanje i poštivanje prava osoba sa sindromom Down. Simbol Svjetskoga dana osoba sa sindromom Down šarene su čarape, koje se na taj dan obuvaju različite – kako bi se, uz veselje koje osobe sa sindromom Down šire oko sebe, istaknula različitost u vezi s 21. kromosomom te im se ujedno i pružila podrška.   

Svoje šarene, neuparene čarapice, danas su nosili i učenici 1. a razreda naše škole zajedno sa svojom učiteljicom Orlandom Magdić. Tim činom podsjetili su sve nas na ljubav i razumijevanje prema onima koji su možda malo drugačiji od nas, ali i ljepota čovječanstva je upravo u tomu: u različitosti!

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 22. 3. 2022. 13:20

Europski dan logopedije - pregled djece predškolske dobi

Povodom obilježavanja Europskog dana logopedije provest će se pregledi djece predškolske dobi. Cilj je pružanje smjernica roditeljima o načinima rada u poticanju razvoja predčitalačkih vještina pred polazak u školu.

Vrijeme održavanja: Utorak, 8. ožujka 2022. godine od  16 do 18 sati.
Mjesto održavanja: OŠ Vjekoslava Paraća, Solin
Kontakt za dogovor: Logopedinja Diana Burazin, prof. mentor
E-mail: diananm4st@yahoo.com

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 3. 2022. 13:58

Vjesnici proljeća

Likovna grupa nam je najavila dolazak proljeća ukrasivši pano u atriju škole brojnim visibabama, irisima i tratinčicama. Veselimo se toplijem vremenu i dužim danima za igru.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 3. 2022. 14:13

Korizma

Učenici i učitelji vjeronaučne grupe su nas uveli u Korizmu uredivši  prigodni pano. Sve što želite da ljudi čine vama , činite i vi njima. Mt 7,12 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 2. 3. 2022. 13:48

Pravobraniteljica u posjetu gradu Solinu i Dječjem gradskom vijeću

Grad Solin i Dječje gradsko vijeće danas je posjetila pravobraniteljica za djecu Helence Pirnat Dragičević i njezine savjetnice Ana Babić i Branka Reić Kukoč. Pravobraniteljica Helence Pirnat Dragičević upoznale je male solinske vijećnike s ovlastima i radom pravobraniteljice za djecu, a vijećnici su savjetnicama predstavili svoje aktivnosti i projekte. S ponosom su istaknuli svoje projekte od „Mali čuvari solinske kulturne baštine“, humanitarnu akciju za pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Solin, Solinski vremeplov i niz drugih, a u kojima sudjeluju sve solinske osnovne škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 2. 3. 2022. 13:32

Drugi dio učeničkih zimskih praznika

Drugi dio učeničkih zimskih praznika započinje u ponedjeljak, 21.2.2022., i traje do petka, 25.2.2022. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak, 28.2.2022. godine, po redovnom rasporedu.

Svim učenicima želimo ugodne zimske praznike!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 18. 2. 2022. 10:16

Veliko srce učenika 5. b razreda

Učenici 5.b razreda Osnovne škole kraljice Jelene su se zajedno sa svojom razrednicom Marijanom Gudić udružili te prikupili kuna za djevojčicu Kiaru Goršić, iz Šibenika, koja ima 7 godina. Živjela bi život sasvim normalne sedmogodišnjakinje da joj u kolovozu ove godine nije dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Sve mogućnosti za liječenje u Hrvatskoj je iscrpila i jedina opcija koja preostaje kao nada za Kiarino ozdravljenje je eksperimentalna terapija u SAD-u koja se provodi na svega nekoliko klinika. Iznos potreban za liječenje je 5 milijuna dolara odnosno 32 milijuna kuna.
Prikupljeno je 1850 kn te ćemo pomoći Kiari u prikupljanju novca koji joj je potreban. Jako nam je drago što smo nekome pomogli i što smo učinili jednu prelijepu stvar.
Nadamo se da će sve proći u redu i Kiari i njezinoj obitelji želimo sve najbolje! 

5.b razred

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 21. 12. 2021. 15:04

Dan ružičastih majica

Svake posljednje srijede u mjesecu veljači tradicionalno se obilježava Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day) kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem vršnjačkoga nasilja te na važnost prevencije takvoga ponašanja. Sve je počelo 2007. godine u Kanadi kada su dvojica srednjoškolaca u školu došli obučeni u ružičaste majice kao znak podrške učeniku iz svoje škole kojeg su vršnjaci maltretirali jer je nosio u školi majicu takve boje. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 23. 2. 2022. 16:29

Međuopćinska smotra LiDraNo 2022.

U Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir 16. veljače 2022. održana je međuopćinska smotra literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskoga stvaralaštva LiDraNo 2022. na kojoj su zbog propisanih epidemioloških mjera izvedeni samo pojedinačni scenski nastupi.

Na smotri je sudjelovalo pet osnovnih škola (OŠ don Lovre Katića, OŠ kraljice Jelene, OŠ kralja Zvonimira, OŠ Vjekoslava Paraća i OŠ Dugopolje) s ukupno devetnaest učenika u pojedinačnim scenskim nastupima te dvadeset i šest učenika u kategorijama literarnoga i dramskoga stvaralaštva. Ove godine domaćin smotre bila je Osnovna škola Vjekoslava Paraća.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 17. 2. 2022. 16:38

Valentinovo -Dan zaljubljenih

Vjeruj u ljubav…

14. veljače u našoj školi obilježili smo blagdan Valentinova. Učitelji i učenici Vjeronaučne grupe prigodno su ukrasili pano srcima te su riječima Prve poslanice Korinćanima podsjetili sve na važnost i snagu ljubavi. Čestitamo Dan zaljubljenih svima uz jednu mudru izreku koja nas podsjeća da je ljubav čin davanja i primanja:

Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati.  

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 14. 2. 2022. 10:11

Video o samotestiranju učenika

Slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku je poveznica na video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 11. 2. 2022. 13:57

LIK 2022.

11. veljače održano je školsko natjecanje LIK 2022.  u našoj školi. Izložbu radova možete pogledati u nastavku. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 11. 2. 2022. 12:05

Dan sigurnijeg interneta

Učenici 5.e razreda su povodom dana sigurnijeg interneta  izrađivali prigodne plakate kojima su nas upoznali s odgovornim i primjerenim korištenjem interneta. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 10. 2. 2022. 18:35

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Provođenjem mjere dobrovoljnog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i besplatno te se obavlja jedanput tjedno.

Više o ovom modelu možete pročitati u priloženim dokumentima. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 10. 2. 2022. 15:33

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina izabran u Nacionalnog foruma Eurochilda – NEF Hrvatske

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina Marin Punda, kao predstavnik Grada Solina prijatelja djece, izabran je u 2. saziv Nacionalnog foruma Eurochilda – NEF Hrvatske.

Nacionalni forum dječjeg vijeća Eurochilda (NEF) je aktivnost koja omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava vezanim za život djece i mladih na lokalnom, nacionalnom i europskom nivou. Naglasak i rad organizacije je pravo djeteta na izražavanje vlastitog mišljenja o svim stvarima koje se na njih odnose.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 2. 2022. 10:19

Identifikacija darovitih učenika u području matematike

Dragi roditelji i učenici,

naša Škola se i ove godine uključila  u projekt „Identifikacija darovitih učenika u području matematike“ koji provodi Centar izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije. U projekt su uključeni učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, a cilj projekta je identifikacija potencijalno darovite djece s krajnjim ciljem razvoja podrške njihovom cjelovitom razvoju.  Sve osnovne informacije nalaze se u priloženom letku. Opširnije na stranici Centra izvrsnosti https://ci-sdz.hr/identifikacija-darovitih-ucenika-u-podrucju-matematike/

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 2. 2022. 09:49

Dan europskog broja 112

Dana europskog broja 112  obilježavamo  11. veljače svake godine. Besplatnim pozivom na broj 112 u bilo kojoj zemlji članici EU možemo zatražiti pomoć hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe).

Detaljnjije na https://civilna-zastita.gov.hr/broj-112/81

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 2. 2022. 09:20

Školske novine

Naša Škola objavila je deseti broj školskih novina, pod naslovom Solinčica. Školske novine možete pročitati na poveznici 

https://issuu.com/solincica1/docs/solincica-2021-finale1

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 8. 2. 2022. 12:16

Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2022.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. godine će se po dvadeset i četvrti put održati Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Vremenik natjecanja:

17. 3. 2022. Natjecanje Klokan bez granica

15. 4. 2022. objava rješenja na mrežnim stranicama HMD-a

21. 4. 2021. objava neslužbenih rang – lista na mrežnim stranicama HMD-a

21. 4. – 24. 4. u 23:59 zaprimanje primjedbi na plasman ili netočne podatke  isključivo elektronskim putem na e-mail klokan@math.hr

Podjela nagrada u prvom tjednu svibnja 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 8. 2. 2022. 09:03

Pahuljice padajte meke i guste

Učenici sedmih razreda su na satu likovne kulture dali mašti na volju pri izradi snježnih pahuljica kad već ne padaju u zbilji. Njihove radove pogedajte u galeriji fotografija. http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=162

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 2. 2022. 09:53

Noć muzeja 2022.

Dana 28.1.2022. održava se 17. po redu Noć muzeja s temom "Muzeji između stvarnog i digitalnog". Detaljnije o programu možete pročitati na poveznici https://nocmuzeja.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 27. 1. 2022. 10:12

Ide zima

Učenici naše škole svojim radovima dozivaju snježne radosti. Za sada su snjegovići  oživjeli samo na papiru, a tko zna, možda nas uskoro dočekaju u susjedstvu.

Snjegoviću snjegoviću ti si slika zime, snjegoviću snjegoviću igrajmo se s njime..

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 25. 1. 2022. 13:52

Portreti poznatih ličnosti

Učenic 7. razreda su na satu Likovne kulture slikali portrete poznatih ličnosti u tehnici tempera. Njihove radove izložila je u atriju škole učiteljica Danijela Martinović.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 21. 1. 2022. 13:50

“Male mudrosti za velika postignuća”- radionice za roditelje

CI SDŽ, s ciljem pružanja potpore roditeljima darovite djece i mladih, i ove godine provodi ciklus radionica “Male mudrosti za velika postignuća” namijenjen roditeljima naših polaznika. 

Roditelji zainteresirani za naučiti nešto o darovitosti i razvoju darovite djece i mladih, koji se žele družiti s drugim roditeljima darovite djece, a čija su djeca polaznici CI SDŽ u šk. god. 2021./22. mogu se besplatno uključiti u program „Male mudrosti za velika postignuća“.

Svaki susret uključuje druženje roditelja, predavanje/radionicu na određenu temu te raspravu i razmjenu iskustava povezanih s temom. 

Pozivamo sve roditelje naših polaznika – prijavite se za besplatno sudjelovanje u programu podrške roditeljima darovite djece i mladih i sudjelujte s nama u razvoju znanja, vještina i novih prijateljstava. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 21. 1. 2022. 12:37

Solin winterfest

Program ovogodišnjeg Solin winterfest-a možete pogledati u priloženom letku.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 13. 1. 2022. 22:11

Početak 2. polugodišta

Sukladno odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./22. (NN 45/2021.) prvi dio zimskog odmora završava 7. siječnja 2022. godine. Nastava počinje 10. siječnja 2022. (ponedjeljak) po modelu A, odgojno obrazovni rad i nastava u ustanovi. Nastava će se odvijati po sljedećem rasporedu:

Matična škola i aneks škole

Jutro: B smjena (1.,3.,5. i 7. razredi)

Poslijepodne: A smjena (2.,4.,6. i 8. razredi)

Područna škola Mravince

Jutro: 2. i 4. razred

Poslijepodne: 1. i 3. razred

Područna škola Kučine

Jutro: 2. i 3. razred

Poslijepodne: 1. i 4. razred

   

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 8. 1. 2022. 21:49

Božićne čestitke

Ni ove godine božićne radionice nisu izostale. Kreativni radovi, mnoštvo izrezanih papirića, šljokica i ljepila samo su dio materijala koji smo koristili prilikom izrade božićnih ukrasa.

Naše radove i dojmove učenika povodom nadolazećih blagdana možete pogledati na poveznici: https://read.bookcreator.com/gpufIQzRBqOuIa8tbII62Ct3nw13/aRVHYBNEQbSB14nWaBjGhg

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 22. 12. 2021. 15:02

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 22. 12. 2021. 12:19

Božićna radionica s Vijećem učenika Vijest ima dokument u privitku

Dana 20.12.2021. u školskoj knjižnici održali smo božićnu radionicu s članovima Vijeća učenika, koordinatoricom Sanjom Matić i učiteljicom Likovne kulture Danijelom Martinović. U  knjižnici je vladala vesela atmosfera. Učenici su prionuli izrađivanju ​​božićnih ukrasa. Sladili smo se kolačima uz zanosne melodije božićnih pjesama.Učiteljica Danijela donijela je materijale za izradu snježnih oblaka. U vještim rukama naših učenika nastajali su snježni oblaci kojima smo ukrasili atrij škole.

VIDEO 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 21. 12. 2021. 12:04

Humanitarna pomoć za Socijalnu samoposlugu grada Solina

I ove školske godine uključili smo se u humanitarnu akciju pikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za potrebite građane grada Solina. Akcija je provedena u suradnji s Crvenim križem grada Solina. Naši učenici, roditelji i učenici  rado su se odazvali i pomogli našim surađanima donirajući potrebne artikle.  

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 21. 12. 2021. 10:49

Reportaža novinara projekta CIMAJ o ENTER konferenciji

Izvještaj s Međunarodne konferencije ENTER
 

Pogledajte reportažu naših vrijednih novinara projekta CIMAJ s Međunarodne konferencije ENTER.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 20. 12. 2021. 16:23

Međunarodna konferencija ENTER

Dana 10. i 11. prosinca 2021. godine održana je Međunarodna konferencija ENTER čiji je cilj razmjena znanja , vještina i primjera dobre prakse u području odgoja i obrazovanja. Na konferenciji su prisustvovali brojni učitelji iz naše škole od kojih su neki izložili vlastite primjere dobre prakse.  Uz učitelje skupu su prisustvovali i učenici naše škole koji su bili u svojstvu novinara.  Kada nisu izvještavali, naši vrijedni novinari projekta Centra izvrsnosti  CIMAJ bili su u fokusu novina Slobodne Dalmacije ili pak reportera HRT-a. 
  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 14. 12. 2021. 13:11

Županijsko natjecanje u šahu-3. mjesto

Šahovska grupa naše škole je sudjelovala na  županijskom natjecanju  u šahu za osnovne i srednje škole za dječake i djevojčice. Natjecanju smo pristupili kao pobjednici dva prethodna kola, u prvom kolu smo pobijedili mlade šahiste iz Klisa i Kaštel Gomilice. Županijsko natjecanje organizirano je u prostorijama Šahovskog kluba Brda-Split,  6. prosinca 2021. Nastupili smo u konkurenciji četiri osnovne škole, dvije iz Splita te škola iz Kaštel Gomilice. Bili smo uspješni, naši učenici Josip Ercegović, Ivan Ercegović, Mauro Vidović Vranac i Damir Ževrnja odlično su igrali, ukupno kao momčad osvojili su treće mjesto, a bilo je uzbudljivo, do zadnjeg poteza borili su se za bolje mjesto. Učenik  Josip Milavić, koji je nastupao u prva dva kola, na žalost nije mogao sudjelovati kao dio tima. 

 

Voditelje šahovske grupe: Marko Sorić

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 10. 12. 2021. 16:50

Srebrne državne prvakinje u sportskoj gimnastici

U organizaciji HŠSS održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u sportskoj gimnastici za djevojčice i dječake.

Sedamnaest ženskih i deset muških ekipa natjecalo se u četiri discipline.

Natjecanje na Završnici DP  održano je 8. – 9. 12. 2021.u dvorani „Sokol Centra“ u Osijeku.

Našu školu, pod voditeljstvom prof. Jadranke Sučić, predstavljala je ekipa u sastavu:

   MIA BEZER

   LORELAI GRGURINOVIĆ

   ROZA  BARTULOVIĆ

   KARLA PAVIĆ

   NIKOLINA CVITKOVIĆ

U jakoj  konkurenciji naša ekipa je osvojila   2. mjesto.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 12. 2021. 13:33

Večer matematike

I ove školske godine u našoj školi je za učenike od 1. do 4 razreda organizirana Večer matematike. Riječ je o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Ove zanimljive i poučne matematičke aktivnosti provodile su se na sve četiri školske lokacije: centralnoj školi s novim pripadajućim objektom i dvije područne škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 12. 2021. 09:35

Putovanje svemirom u planetariju

 Početkom prosinca u dvoranu naše škole stigao je mobilni planetarij Odiseja. Učenici svih razreda  upoznali su se s tajnama noćnog neba, planeta, zvijezda i galaksija putem zanimljivoga multimedijskog predavanja u trajanju od 45 minuta. 

7. prosinca planetarij su posjetili i učenici 2. a razreda sa svojom učiteljicom Vedranom Kuduz, u pratnji pedagoginje Sanje Matić te učiteljice Hrvatskoga jezika Ines DžajeDrugašići su se rado otisnuli na nezaboravno putovanje zvjezdanim nebom uz stručno vođenje predavačice. Doznali su tko su bili prvi putnici u svemiru i pobliže su upoznali planete Sunčeva sustava. Otkrili su gdje se nalazimo na Zemlji, gdje je Zemlja u Sunčevu sustavu, a gdje Sunčev sustav u našoj galaksiji. Postalo im je jasnije zašto dan ima 24 sata, a godina 365 dana. Posebice ih se dojmilo promatranje zvijezda te su se upoznali s najljepšim grčkim mitovima koji se kriju iza zvjezdanoga nazivlja, kao što su mit o Perzeju i Andromedi te Orionu i Škorpionu. Uz to je predavačica učenicima otkrila „trik“ kako na noćnome nebu pronaći Sjevernjaču, najsjajniju zvijezdu zviježđa Mali medvjed.

Učenike su nakon odslušanog predavanja dodatno oduševili pokusi s dušikom, a cijelo svemirsko putovanje zaokruženo je lansiranjem rakete sa školskog igrališta, na oduševljenje svih prisutnih. 

Ines Džaja, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 7. 12. 2021. 18:46

Advent

Učenici likovne grupe zajedno s učiteljicom Likovne kulture Danijelom Martinović uredili su prigodni pano u atriju škole za advent. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 30. 11. 2021. 13:40

Medni dan, 7. prosinca

 

Povodom Dana meda,  7. prosinca 2021. godine koji se održava na  dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, učenici prvih razreda dobili su staklenke meda lokalnog proizvođača. Učitelji su putem prezentacije Školski medni dan upoznali učenike s važnošću pčela i ljekovitošću meda. Edukativnu prezentaciju možete pogledati na sljedećoj poveznici: 

http://hrana-hrvatskih-farmi.hpa.hr/Cms_Data/Contents/HPAv2/Folders/Dokumenti/%C5%A0KOLSKIMEDNIDAN/~contents/9WX287QNAYJHULJ2/-kolski-medni-dan-MPP-za-kole-13-11-2018.pps
 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 7. 12. 2021. 20:28

Sveti Nikola

Sveti Nikola je i ove godine posjetio  učenike nižih razreda naše škole. Ove godine je osim naše matične škole, područne škole Mravince i Kučine posjetio i novu zgradu gdje se nalaze naši prvašići i drugaši. Ushićenje učenika prvog a razreda s učiteljicom Orlandom Magdić možete vidjeti na fotografiji nastalom u njihovom razredu. Ne trebamo ni govoriti da su svi dobili slatkiše.  smiley

Sanja Matić, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 6. 12. 2021. 19:54

Solinsko srce ljubavi

Grad Solin pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i tim je povodom 3. prosinca u Domu kulture Zvonimir organiziran događaj pod nazivom Solinsko srce ljubavi. Tim je činom Solin, malim, ali sigurnim koracima, postao jedan u nizu gradova koji podržavaju jačanje svijesti društva i bolje razumijevanje prepreka s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno moraju nositi. Krajnji je cilj poboljšati kvalitetu života osobama s invaliditetom te osigurati bržu i lakšu integraciju u društvo. 

Događaj je svojim sudjelovanjem podržala ženska klapa i vokalno folklorna skupina KUD- Salona, djeca OŠ kraljice Jelene Solin i OŠ kralja Zvonimira te članovi udruge Moje dijete. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 3. 12. 2021. 20:07

Zlatne gimnastičarke

U Splitu, 25. studenog 2021.održano je  Županijsko natjecanje u sportskoj gimnastici za učenice  i učenike osnovnih škola.

Na natjecanju je nastupila i gimnastička ekipa naše škole pod voditeljstvom prof. Jadranke Sučić.

Zlatna ekipa u sastavu: Mia Bezer, Lorelai Grgurinović, Roza Batrulović, Karla Pavić i Nikolina Cvitković pokazala se najboljom u konkurenciji natjecateljica te osvojila prvo mjesto čime je ostvarila pravo nastupa na Državnom prvenstvu osnovnih škola u sportskoj gimnastici koje će se održati od  8.  do 9. prosinca u Osijeku.

Čestitamo zlatnoj ekipi i SRETNO u daljnjem natjecanju! 😊

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 12. 2021. 16:32

Natječaj 12.-2021. Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola kraljice Jelene, Solin Put mira 3, 21210 Solin

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20), Pravilnika o radu Osnovne škole kraljice Jelene Solin i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje OŠ kraljice Jelene, Solin

raspisuje

NATJEČAJ

za popunu radnog mjesta:

Učitelj povijesti - 1 izvršitelj/ica s punim radnim vremenom (40 sati tjedno), na određeno vrijeme, u matičnoj školi, do povratka radnika na rad.

Učitelj matematike - 1 izvršitelj/ica s punim radnim vremenom (40 sati tjedno), na određeno vrijeme, u matičnoj školi, do povratka radnice na rad.

Učitelj informatike - 1 izvršitelj/ica s nepunim radnim vremenom (8 sati tjedno), na određeno vrijeme, u područnoj školi Kučine, do povratka radnice na rad.

Učitelj hrvatskog jezika - 2 izvršitelja/ice s punim radnim vremenom (40 sati tjedno), na određeno vrijeme, do povratka radnica na rad, u matičnoj školi.

Rok natječaja je od 02. prosinca 2021. godine do 09. prosinca 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravko Pelivan  datum: 1. 12. 2021. 08:33

Adventske svijeće u OŠ kraljice Jelene

       Jučer smo upalili prvu svijeću na našem adventskom vijencu. Prva svijeća simbolizira nadu i iščekivanje, druga mir a treća slavi radost i veselje. Svijeću su upalili učenici vjeronaučne grupe s vjeroučiteljicom Anđom Dževrnja Viro i vjeroučiteljem Tomislavom Budićem. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 30. 11. 2021. 13:32

MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE I RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA Dabar 2021

Natjecanje Dabar 2021. održano je od 8. do 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC.

Na natjecanje se prijavilo 679 škola. Izuzetno smo zadovoljni odazivom i uspjehom naših učenika.

U svim kategorijama sudjelovalo je čak 93 naših učenica i učenika, a posebno pohvaljujemo učenike koji su se u svojim kategorijama plasirali među 10 % najboljih.

U kategoriji MikroDabar to su učenici Niko Bajić, Marin Vrdoljak i učenica Paulina Peroš.

U kategoriji KiloDabar izniman rezultat postigli su učenici Josip Šošo, Noa Hornischer i Bartul Dužević, a u kategoriji MegaDabar, kategoriji najstarijih osnovnoškolaca, Bruno Deković postigao je rezultat koji ga je uvrstio u 10 % najuspješnijih učenika.

Svi sudionici natjecanja dobivaju diplome i digitalne značke, a najbolji dobivaju zlatnu diplomu i značku za izniman uspjeh na natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 25. 11. 2021. 20:56

Izložba učeničkih radova “Sjećanje na Vukovar”

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin već četvrtu godinu za redom priređuje izložbu učeničkih radova “Sjećanje na Vukovar” na kojoj sudjeluju učenici naše škole. Na izložbi su i radovi   učenika OŠ don Lovre Katića, OŠ Vjekoslava Paraća, OŠ kraljice Jelene i OŠ kralja Zvonimira iz Solina te OŠ Manuš, OŠ Bol, OŠ Plokite, OŠ Ravne njive – Neslanovac iz Splita. Pridružili su im  se i učenici OŠ Slatine iz Slatina te srednjoškolci iz Nadbiskupijske klasične gimnazije “Don Frane Bulić” Split.

Izložba je otvorena u srijedu, 17. studenoga 2021. u 18:30 sati u Galeriji Zvonimir. Ulaz je slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Dio učeničkih  radova nalazi se  u galeriji  fotografija.http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=161

Sanja Matić, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 19. 11. 2021. 13:05

Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje - blagdan RH

18. studenog 2021. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji je neradni dan u Republici Hrvatskoj.

U petak, 19. studenog 2021., nastava će se održati prema redovnom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 17. 11. 2021. 16:42

Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje s učenicima 3. razreda

U obilježavanje 30. obljetnice Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje uključili su se i učenici trećih razreda koji su na poseban i kreativan način svojim pričama i pjesmama odali počast. Kroz nastavnu aktivnost izrade digitalnog lista, uz mentorstvo učiteljice informatike Antonije Barić i lekturu učitelja Ivana Šarića, prikazali su viđenje i sjećanje na Grad Heroja.

Poveznica na digitalni list: https://read.bookcreator.com/gpufIQzRBqOuIa8tbII62Ct3nw13/PIbITa-fRlSqFOQnWlvixQ

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 17. 11. 2021. 16:24

„Vukovarsko srce traži naša srca. VUKOVARSKO SRCE BEZ NAS NE MOŽE KUCATI.“

„Vukovarsko srce traži naša srca.

VUKOVARSKO SRCE BEZ NAS NE MOŽE KUCATI.“

(Mihaela Baričević)

 

 

Vukovarsko srce bez nas ne može kucati. – poruka je koja posebno u ovom tjednu odjekuje hodnicima naše škole, a utkana je u srca naših učenika i djelatnika. S osjećajem tuge, ali i ponosa obilježavamo 30. godišnjicu stradanja Vukovara – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Odajemo počast svima koji su dali svoj doprinos za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države.

„Pokucajte i srce će vam se otvoriti.

U njega utočite svu svoju ljubav,

U njega utočite sebe.“

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 17. 11. 2021. 16:17

GODINA ČITANJA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021 Vijest ima dokument u privitku

I ove godine uključili smo se u Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Šest autora traži čitatelja, u Godini čitanja s temom hrvatskih autora i motom Ajmo hrvati se s knjigom.

U kvizu su predstavljene tri knjige različitih žanrova, tri pisca i tri hrvatska ilustratora uz online izvore vezane za njih. Rješavajući kviz učenici viših razreda su se upoznali s novim knjigama, autorima, ilustratorima i zanimljivostima iz književnog stvaralaštva. Osim kviza upriličene su likovne radionice na temu ex libris, u okviru natječaja Poj riči materinske koju svake godine raspisuje OŠ Primošten. Radionice su se održavale tijekom listopada i studenoga za učenike viših razreda, a za niže razrede organiziran je Čitateljski maraton.

Vesna Kurtović, knižničarka 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 15. 11. 2021. 15:57

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. Vijest ima dokument u privitku

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021., odrasle osobe koje ulaze u prostor škole dužne su predočiti valjanu EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Odluka se primjenjuje od utorka, 16. studenog 2021.   

Poveznica na odluku:

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf

RODITELJI/SKRBNICI

Prilikom dolaska na individualne razgovore roditelji odnosno skrbnici učenika EU digitalnu Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz da su preboljeli bolest COVID-19 ili su cijepljeni predočuju razredniku, odnosno učitelju s kojim imaju zakazan razgovor.

Prilikom dolaska na roditeljski sastanak roditelji/skrbnici učenika EU digitalnu Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz da su preboljeli bolest COVID-19 ili su cijepljeni predočuju dežurnoj osobi prilikom ulaska u školsku zgradu.

Stranke koje ulaze u školsku zgradu EU digitalnu Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz da su preboljeli bolest COVID-19 ili su cijepljeni predočuju dežurnoj osobi na ulazu u školsku zgradu.

Osobe koje ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju ne mogu ući u školsku zgradu. U privitku Odluka o obaveznom testiranju.

Vena Ružić, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 12. 11. 2021. 16:35

Svjetski dan izumitelja Vijest ima dokument u privitku

Dana 9.studenoga 2021. obilježili smo Svjetski dan izumitelja s učenicima 5.e razreda. Razrednica Marina Stojković i pedagoginja Sanja Matić ponudile su učenicima da istraže jednog od poznatih hrvatskih izumitelja. Na taj način smo se prisjetili hrvatskih izumitelja koji su svojim inovacijama poboljšali naš svakodnevni život. Među njima su i Plivin tim koji je zaslužan za novi antibiotik pod imenom Sumamed. Istražili su mladu znanstvenicu Anđelu Šarić koja je sa svojim timom na britanskom Cambbridgeu došla do važnog otkrića o nastanku dvadesetak bolesti, među kojima su Alzheimerova, Parkinsonova, dijabetes i druge.  Svoje radove učenici su postavljali u digitalnom alatu padlet na satu informatike.

 svjetski dan izumitelja 5.e 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 11. 2021. 12:38

Organizacija nastave od 8. studenoga 2021. godine


Prema odluci Stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije koja je donesena 5. studenoga 2021., nastava se od 8. studenoga 2021. (ponedjeljakprovodi prema modelu A (školi) za učenike svih razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 5. 11. 2021. 19:45

Nagrada Comet za projekt Let’s live sustainably

 

Dobitnica ovogodišnje nagrade COMET za najbolji eTwinningov projekt u školskoj godini 2020./2021. u Kategoriji  niži razredi osnovne škole je naša učiteljica Nives Bogdan s projektom Let's live sustainably /Živimo održivo.

Čestitamo  autorici i koordinatorici Nives, svim učiteljima i učenicima koji su sudjelovali u projektu! 
https://www.etwinning.hr/hr/novosti/dobitnici-nagrade-comet-za-najbolje-etwinningove-projekte-u-skolskoj-godini-2020-2021/

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 11. 2021. 21:54

EUROPSKA OZNAKA KVALITETE ZA ETWINNING PROJEKT LET'S LIVE SUSTAINABLY Vijest ima dokument u privitku

Tijekom školske godine 2020/21. učitelji i učenici naše škole su s autoricom i koordinatoricom Nives Bogdan  aktivno provodili međunarodni eTwinning projekt Let's live sustainably. U projektu su sudjelovali učitelji iz Hrvatske, Turske, Rumunjske, Poljske, Italije, Grčke, Litve, Ukrajine, Albanije, Sjeverna Makedonije i  Armenije. Nakon odrađenih aktivnosti projekt je dobio u rujnu 2021. Nacionalnu oznaku kvalitete a nedavno i Europsku oznaku kvalitete.

 Veseli nas što je prepoznat rad naših učenika i učiteljica koje su sudjelovale u projektu: Nives Bogdan, Zdenke Jerković, Edite Rizvan, Anite Čupić, Marijane Gudić, Ružice Kandić, Jelene Kelave, Maje Pletikosić, Vedrane Kuduz, Jelene Karaman  i Sanje Matić  na najvišoj europskoj razini.

Projekt se nastavlja i ove školske godine.

Sanja Matić, pedagoginja

 

 

.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 11. 2021. 11:28

CIMAJ projekt Centra izvrsnosti SDŽ "Solin grad sporta"

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti novi projekt naše škole radnog naziva "Solin, grad sporta" u okviru CIMAJ projekta Centra izvrsnosti SDŽ. 

Cilj projekta je istaknuti naše uspješne učenike, i to u području sporta. Naš tim djelatnika (koordinatorica profesorica engleskog i njemačkog jezika Ružica Kandić sa suradnicama učiteljicom  Anitom Čupić i pedagoginjinom Sanjom Matić) će zajedno s učenicima naše škole, prikupiti informacije o mogućnostima bavljenja sportom u gradu Solinu, o učenicima naše škole i šireg područja grada Solina. Tijekom trajanja projekta učenici i voditeljice tima će sve vrijedne informacije objediniti na jedinstvenoj web stranici, koja će uz informacije o sportskim mogućnostima u gradu Solinu, pružiti i razne intervjue sa sportašima kako naše škole, tako i sa profesionalnim sportašima na lokalnoj i široj državnoj razini. Stranica će također sadržavati vrijedne savjete i upute o zdravoj prehrani, o motivaciji i zdravom stilu života. 

Nadam se da ćete Vašim doprinosom podržati naš projekt i pomoći nam da svi skupa postanemo dijelom još jedne uspješne priče!

Ružica Kandić 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 11. 2021. 11:23

NOVE PRILIKE“ - CARNET USERS CONFERENCE 2021. Vijest ima dokument u privitku

     Na ovogodišnjoj trodnevnoj konferenciji poticajnog naziva “Nove prilike” predstavljeni su brojni  kreativni primjeri primjene  informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju kroz tri glavne teme: „Hibridno i fleksibilno obrazovanje“, „Tehnologija na rubu obrazovanja, „Održivi razvoj - tehnologija u službi zelene škole“. I ove godine konferencija je bila u duhu vremena tematski ali i hibridnim oblikom jer se program mogao pratiti uživo, a dio radionica i interaktivnih izlaganja online.

     Ove godine, po drugi put učiteljice naše škole bile su aktivni sudionici na konferenciji u dva interaktivna izlaganja.

     Prvo izlaganje, 27.10. bilo je na temu „Održivi razvoj- tehnologija u službi zelene škole“. 

Učiteljice Nives Bogdan i Edita Rizvan održale su  interaktivno izlaganje „Živimo održivo - održivost smo mi“  na kojem su predstavile međunarodni eTwinning projekt Let's live Sustainably. U izlaganju su konkretnim primjerima prikazale načine osmišljavanja, provođenja i vrednovanja projekta primjenom digitalnih alata kroz sve faze rada na projektu.

Projekt se provodio tijekom 2020./2021. Dobio je europsku oznaku kvalitete, ali i nagradu COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2020./2021. u kategoriji Niži razredi osnovne škole.

Više o projektu možete pogledati na mrežnoj stranici: https://twinspace.etwinning.net/121672/home

     Drugo izlaganje, 29.10. uklopilo se u temu „Hibridno i fleksibilno obrazovanje“. Učiteljice Nives Bogdan i Zdenka Jerković održale su interaktivno izlaganje „Nezaboravno obiteljsko putovanje“.  U njemu je opisan rad na istraživačkom zadatku u kojemu se potiču suvremene metode rada te  aktivno sudjelovanje učenika u procesu učenja uključujući  darovite učenike kao i učenike koji rade po redovnom programu uz prilagodbu.  Radi se o istraživačkom zadatku u kojem su učenici trebali isplanirati savršeno obiteljsko putovanje od priprema za put, realizacije do povratka kući. U izlaganju su detaljno prezentirani svi koraci u radu na zadatku kao i rezultati rada korištenjem ICT-a.

Više o ovom istraživačkom zadatku možete saznati na mrežnoj stranici:

Nezaboravno obiteljsko putovanje

Velika podrška predavačicama bila je ravnateljica naše škole Vesna Ružić koja je ove godine na konferenciji bila sudionik te sudjelovala na brojnim radionicama. Posebno korisnim ističe radionice

„Susreti Zajednice praktičara – ravnatelji škola“ na kojima su ravnatelji međusobno razmjenjivali svoja iskustva.

Sve pohvale organizatorima i osoblju ovogodišnje konferencije.

Fotografije s konferencije   http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=160  

                                                                                                                      Zdenka Jerković

                                                                                                                                  

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 11. 2021. 11:14

Svi sveti i Dušni dan

Svi sveti obilježavaju se svake godine 1. studenoga. Na taj dan obilazimo grobove naših dragih koji više nisu s nama i ostavljamo im cvijeće i svijeće.

Dan nakon Svih svetih obilježavamo  Dušni dan. 

Oba dana,  posvećena su sjećanju na mrtve i obilasku grobova, nošenju cvijeća,  okupljanju obitelji i slavljenju onih koji nisu više s nama.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 11. 2021. 10:34

Jesenski odmor i nastava na daljinu 4. i 5. studenog

U ponedjeljak 1.studenog 2021. je blagdan Svih svetih i neradni dan u Republici Hrvatskoj. U utorak i srijedu, 2. i 3. studenog 2021. su jesenski praznici i nema nastave.

Prema odluci Stožera civilne zaštite Splitsko -dalmatinske županije 4. i 5. studenog 2021. (četvrtak i petak) nastava će se za sve učenike održavati na daljinu  po modelu „C“.

Molimo sve učenike da prate daljnje obavijesti  svojih razrednika  u Teams-ima.

Svim učenicima želimo ugodne jesenske praznike!

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 29. 10. 2021. 10:48

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

I ove godine smo proslavili (obilježili ) Dane kruha i zahvalnosti. Uredili smo atrij naše škole poticajnim panoom i okitili fontanu brojnim zrelim plodovima jeseni tako da  taj dan približimo svakom našom učeniku i potaknemo ih na bar mali znak zahvalnosti za sve ono što imamo i dobivamo iz ruke našeg Stvoritelja.

Na poseban način smo taj dan obilježili sa učenicima prvog razreda. Kako zbog covid situacije nismo u mogućnosti održavati bilo kakve prigodne programe htjeli smo im dan kruha približiti kroz susret sa starim zanatima i načinom kako se od zrna dođe do kruha. Dana 19.i 26. listopada bili smo u posjetu Gašpinoj mlinici. Tamo su djeca zorno doživjela na koji način kamen melje zrno i pretvara ga u brašno i  kako to mlin radi bez struje uz pomoć snage vode. Išli smo dva po dva razreda tako dok se jedan razred upoznavao s radom mlina drugi se razred „družio“ s tijestom koji je zamijesila vrijedna domaćica mlina i od njega su kalupima izrađivali različite oblike. Taj dio im je bio baš zabavan i probudio je u njima natjecateljski duh – čiji će oblik biti bolji i tko će ga preciznije izraditi. Uz to što su upoznali  mlin upoznali su i brojne stare predmete koje su koristili sad već njihovi djedovi i bake i oni još stariji od njih. Badanj, stare demižane, stap, staru šivaću mašinu, sedlo, starinsku karijolu, staru kolijevku, plug, grablje, vile i još mnogo drugih sitnih predmeta potrebnih za jedno domaćinstvo (kuhače, teće, tave, suknene prekrivače).

Nakon toga smo posjetili staru i novu  župnu crkvu. Djeci je na poseban način bilo zanimljivo upoznati unutrašnjost nove bazilike „ Svete obitelji“ vidjeti brojne freske ( i pogađati koji je koji svetac) i slike na zidovima koji nas svojom pričom vode kroz povijest izabranog naroda. Dočekao nas je i o svemu tome pričao pomoćni župnik don Roko. Blagoslovio je i kruh koji su djeca s radošću pojela nakon povratka u školu. Svi smo bili sretni i zadovoljni, a djeca su svoju radost iskazala likovnim radovima. U galeriji pogledajte fotografije.hhttp://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=159

 

 

Ksenija Jelavić Šako

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 26. 10. 2021. 11:43

Međunarodni dan bijelog štapa

Učenici 7.b razreda su s pedagoginjom na satu razrednika upoznali se s Braillovim pismom i nakon odgledanih filmova Međunarodni dan bijelog štapa i Braillovo pismo, pisali su svoja imena služeći se abecedom za slijepe osobe. Na taj način su se upoznali a kako vide slijepe osobe i kako se vidi svijet iz njihove perspektive. Kako je bilo pogledajte u videu.

https://vimeo.com/665172483

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 20. 10. 2021. 13:00

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3.b. razreda s učiteljicom Anitom Čupić i pedagoginjom Sanjom Matić  obilježili su dana 20.10. 2021. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji se tradicionalno obilježavaju u našoj školi svake godine tijekom mjeseca listopada. U okviru eTwinning projekta Biram zdravlje iskoristili smo  lijepo vrijeme te krenuli šetnjom do Gašpine mlinice jer znamo da je šetnja najjednostavniji način očuvanja zdravlja. Cilj nam je promovirati hodanje kao zdrav način života.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 20. 10. 2021. 12:47

Erasmus+, Storytelling in nature – virtualne aktivnosti Vijest ima dokument u privitku

                                                   Posjet Ivaninoj kući bajki

Projektne aktivnosti u okviru Erasmus+ projekat Storytelling in nature nastavljaju se i ove školske godine. Premda je u projektnoj dokumentaciji predviđeno da se tijekom trajanja projekta održavaju mobilnosti učenika i učitelja zbog panedemije COVID 19 one održane virtualnim putem.

Tako je prva virtualna suradnja bila u lipnju ove godine u organizaciji projektnih partnera iz Njemačke.

U listopadu virtualnu suradnju organiziraju partneri iz Francuske. Jedan dio zadataka obuhvaća obilazak dvorac/utvrde i pričanje priče vezane uz nju. Učenici naše škole u pratnji svojih mentora ( Ružica Kandić, Marijana Gudić, Marijana Bandić, Anita Čupić) posjetili su ogulinsku Ivaninu kuću bajki uz koju se nalazi stari frankopanski kaštel. Ivanina kuća bajke je multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje, jedinstven u svijetu, koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo. Upotrebom suvremene tehnologije, u sinergiji znanja i kreativnosti, predstavlja bajke najpoznatije hrvatske spisateljice bajki, Ivane Brlić-Mažuranić, rođene u Ogulinu 1874. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 19. 10. 2021. 08:43

Svjetski dan oživljavanja

Svake godine 16. listopada obilježava se Svjetski dan oživljavanja kako bi se podigla svijest o važnosti primjene oživljavanja.

Naša škola je već nekoliko godina uključena u projekt  Edukacija djece o oživljavanju (kardiopulmonalnoj reanimaciji) u osnovnim školama u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom i  voditeljem prof. dr.sc. Julijem Meštrovićem.  Voditeljice projekta  Marijana Gudić, Ružica Kandić i Sanja Matić imaju za cilj educirati razrednike i učenike sedmih i osmih razreda o oživljavanju kao i širenju znanja i vještina oživljavanja educirane djece među svojim vršnjacima.

Svjetski dan oživljavanja obilježen je edukacijom učenika u OŠ Žnjan Pazdigrad uz voditeljicu projekta Marijanu Gudić, dr.Julija Meštrovića, dr.Ivanu Brdar, Milu Bulić, učitelje i učenike škole.

Novost je što su se u rad uključile nove smjernice reanimacijskog postupka  u slučaju oboljelih ili Covid pozitivnih.

Dr Julije Meštrović je naglasio da djeca vole ovakvu vrstu poduke, drugačiju od ostalih oblika nastave, a i sami znamo koliko je sve ovo skupa korisno. Ispravna masaža srca može spasiti život unesrećenoj osobi pa je vrlo važno da djeca ovakve vještine nauče. Oni su u dobi kada su sposobni usvojiti ova znanja i kada su dovoljno snažni da ispravno rade masažu srca i ostalo. Važno je da djecu učimo da budu osjetljivi i odgovorni za svoje sugrađane.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 16. 10. 2021. 17:21

Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa obilježavamo 15.listopda. To je prilika da se posveti potrebna pozornost slijepim osobama, odnosno upoznavanju društvene zajednice sa specifičnim potrebama i načinima funkcioniranja slijepih. Ujedno to je i dan kada se daje počast svim dostignućima ove populacije koja svakim danom postaje sve samostalnija.

Razrednici su  na satu razrednika upoznali učenike sa značenjem Međunarodnog dana bijelog štapa i potrebi pomoći slijepim osobama kad ih djeca sretnu na ulici, kao i specifičnosti školovanja slijepe djece. Edukacija učenika doprinosi njihovom humanijem odnosu prema invalidima uopće.  

Učitelji i učenici su se uključili i u akciju skupljanja dobrovoljnih priloga koji će uvelike pomoći nabavci tiflopomagala i knjiga na brajevom pismu i u zvučnoj tehnici koji su i do 20 puta skuplje od knjiga za djecu koja nemaju problema s vidom.

Veseli nas što sudjelujemo  u ovoj humanoj akciji!

 

Sanja Matić, pedagoginja  

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 15. 10. 2021. 09:54

Rezultati ljetnog upisnog roka u srednje škole za 2021/22. šk.god. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici 8.razreda,

u privitku se nalaze rezultati ljetnog upisnog roka u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. Tablica s popisom srednjih škola, obrazovnih programa, slobodnih mjesta nakon ljetnog roka, kao i bodovi najniže rangiranog učenika za pojedine programe može vam biti od koristi pri odabiru srednjoškolskog obrazovnog programa. Tablicu je izradio Odsjek za profesionalnog usmjeravanja.

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 14. 10. 2021. 16:45

Natječaj 10.2021 - spremačica

Solin, 06. listopada 2021. godine
Osnovna škola kraljice Jelene, Solin Put mira 3, 21210 Solin raspisuje

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20), Pravilnika o radu Osnovne škole kraljice Jelene Solin i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje OŠ kraljice Jelene, Solin

raspisuje

NATJEČAJ
za popunu radnog mjesta:

Spremačica - 1 izvršitelj/ica s punim radnim vremenom, 40 sati tjedno, na neodređeno vrijeme, rad u matičnoj školi, po potrebi u područnoj školi.

Rok natječaja je od 14. listopada 2021. godine do 21. listopada 2021. godine.

NATJEČAJ

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravko Pelivan  datum: 13. 10. 2021. 15:37

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

17. listopada slavimo  Dani kruha kao znak zahvalnosti za plodove zemlje. Dan kruha usko se veže uz Svjetski dan hrane koji se od 1979. godine obilježava 16. listopada radi jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi. Danima kruha najviše se vesele naši učenici  jer tada imaju priliku samostalno mijesiti i izrađivati vlastiti kruh ili pecivo. Prigodni pano vjeronaučne grupe najavljuje nam predstojeća događanja povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 12. 10. 2021. 10:44

Dječje gradsko vijeće u posjetu gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća

Povodom Dječjeg tjedna, a koji se obilježava u prvom tjednu listopada, u prostorijama Gradske uprave grada Solina upriličen je susret članova solinskog Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća grada Solina Ivanom Andabakom.

Ovaj posjet tradicionalno se organizira u sklopu obilježavanja Međunarodnog dječjeg tjedna,  kojim se želi ukazati na važnost djece kao članova društva, poticati dječje stvaralaštvo i skrenuti pozornost na probleme s kojima se djeca susreću. Dječje gradsko vijeće Grada Solina osnovano je 15. svibnja 2015. godine kao jedna od aktivnosti dječje participacije i neformalnog uključivanja djece osnovnoškolske dobi u rad lokalne zajednice. U takvom tijelu djeca vijećnici imaju mogućnost participirati s odraslima u onim pitanjima i odlukama koja su djeci važna, kao što su slobodno vrijeme, kvaliteta obrazovanja i školski život, prostor za igru i rekreaciju, siguran i zdrav grad… 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 9. 10. 2021. 08:07

Dan Škole 2021

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravko Pelivan  datum: 8. 10. 2021. 11:23

Svjetski dan učitelja

5.listopada obilježavamo Svjetski dan učitelja. Citirat ćemo pakistansku učenicu i aktivisticu za prava djece kao i najmlađu dobitnicu Nobelove nagrade za mir Malalu Yousafzai: Jedna knjiga, jedna olovka, jedno dijete i jedan učitelj mogu promijeniti svijet. 

Sretan nam Dan učitelja!

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 5. 10. 2021. 18:43

Čestitamo našim učiteljicama!

Čestitamo dragim kolegicama Marijani Gudić i Nives Bogdan koje su i ove godine nagrađene kao najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnice od Ministarstva odgoja i obrazovanja. Na dan učitelja 5.listopada ministar Fuchs se obratio nagrađenim učiteljima i čestitao na zasluženoj nagradi.   

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 5. 10. 2021. 18:32

Mašta može svašta!

Nastavna godina je na radost svih nas započela u dobrom starom okruženju učionica, klupa i predavanja uživo. Osobni kontakt, razgovor i druženje je ono što nas čini sretnima, te nam pruža priliku da se odmaknemo od ekrana i virtualnog svijeta. Iskustvo pandemije nas je potaklo da se što više služimo digitalnim alatima, pri čemu se opipljiv način izrade sadržaja polako premjestio u drugi plan. Svi smo primijetili kako su aktivnosti fine motorike, kreativnosti uporabom različitih materijala i samog organiziranja izvedbe opipljivih projekata pomalo zanemareni, pa smo se stoga moji učenici 7.a i 7.c razreda i ja odlučili vratiti korak unazad i izraditi nešto vlastitim rukama.

Potaknuti lekcijom o neobičnim građevinama diljem svijeta, odlučili smo i sami biti arhitekti, te izraditi vlastite neobične građevine. Razina kreativnosti, maštovitosti i uspješnosti izrade nas je oduševila, a nadam se da će i vas 😊.

Pogledajte galeriju naših Unusual buildings http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=157

Ružica Kandić, prof engleskog i njemačkog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 4. 10. 2021. 15:19

Boje jeseni

Učenici likovne grupe s učiteljicom Renatom Božić Lukić ukrasili su školski pano bojama jeseni. Šuštavo lišće žutih, zelenih, crvenih i smeđih tonova prekrilo je atrij škole.

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 23. 9. 2021. 13:31

Himna prvoškolaca

Učenici 1.a razreda s učiteljicom Orlandom Magdić su na satu glazbene kulture pjevali himnu prvoškolaca.Na taj način su proslavili svoj početak školovanja.

U nastavku  možete pogledati video s njihovom izvedbom.

https://drive.google.com/file/d/16rG9q7Xfb9bU1oVplaOmeci114cIujLU/view?usp=sharing 

Sanja Matić, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 13. 9. 2021. 11:38

Blagdan Male Gospe

Dana 8.rujna obilježlili smo blagdan Male Gospe. Taj dan ujedno je  i Dan grada Solina. Učenici vjeronaučne grupe prigodno su ukrasili pano u atriju škole. 

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 8. 9. 2021. 13:23

Sretno prvašima!

U ponedjeljak 6. rujna  naša škola bila je prepuna uzbuđenih prvašića.  114 učenika prvih  razreda krenulo je prvi put u školske klupe. U centralnoj školi upisano  je 80 učenika. 19 učenika je u  područnoj školi Mravince, a u područnoj školi Kučine je 15 učenika. Svim učenicima i njihovim učiteljicama želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

Sanja Matić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 6. 9. 2021. 10:59

PRIJAVE UČENIKA NA TESTIRANJE ZA PRISTUPANJE PROGRAMIMA CENTRA IZVRSNOSTI Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

 i ove godine Centar izvrsnosti SDŽ nastavlja s radom s potencijalno darovitim učenicima.  U školskoj godini 2021./22. nastavljaju s dosadašnjim programima, a uvode i neke novitete. Aktivnosti CI SDŽ su iz područja  matematike,  novih tehnologija i informatike, prirodoslovlja, poduzetništva i  baštine. Programi su namijenjeni potencijalno darovitim učenicima 7. i 8. razreda za nove tehnologija i informatike, a za učenike od 6. do 8. razreda iz područja matematike. Učenici 5. razreda se upisuju temeljem rezultata već provedenog projekta za identifikaciju potencijalno darovitih učenika u području matematike.

Svi zainteresirani mogu pogledati prezentaciju  predviđenih aktivnosti CI. Aktivnosti-CI-SDŽ-21._22.-god..pdf

Prijave za testiranje za pristupanje programima CI SDŽ  otvorene su do 10.9.2021.

Zainteresirani učenici javit će se svojim razrednicima. 

Sanja Matić, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 9. 2021. 12:48

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U ŠK.GOD.2021/22. Vijest ima dokument u privitku

 

Nastava u školskoj godini 2021./22. počinje u ponedjeljak 06.rujna 2021.godine.

Prvog dana nastave učenici će dobiti pristigle udžbenike kao i dopunske i dodatne materijale, stoga je važno da ponesu školsku torbu.

 

Nastava će biti organizirana u sladu s Uputama HZJZ za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021/22.

https://bit.ly/3zzcBjl

kao i  Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 od Ministarstva znanosti i obrazovanja  RH

https://bit.ly/3gQEc8c

Učenici od 1. do 4.r ne nose maske za lice a za učenike od 5. do 8.razreda maske su obavezne u zatvorenim prostorima škole.

ORGANIZACIJA PRVOG NASTAVNOG DANA 6.9.2021.

 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 1. 9. 2021. 12:34

POPIS UČENIKA 1.RAZREDA I NOVOPRIDOŠLIH UČENIKA U ŠK.GOD.2021./22. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,  u privitku možete vidjeti popis učenika1. razreda OŠ kraljice Jelene upisanih u  školskoj godini 2021./22.  Isto tako u privitku se nalazi i popis novopridošlih učenika. U cilju  zaštite podataka  djeteta, OIB djeteta  je njegova identifikacijska šifra. 

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 30. 8. 2021. 10:51
» Arhiva naših vijesti    
 


Kontakt

Osnovna škola kraljice Jelene Solin 

Put mira 3, 21210 Solin 

E-mail: ured@os-kraljicejelene-solin.skole.hr

OIB: 28599641021

PŠ Mravince,
Gajeva 2.: 021/269-934.

PŠ Kučine,
Prilaz M.Vidoševića 9.: 021/269-
937


Novosti HZJZ

Javni pozivi 2020./21.

Virtualne učionice

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

1.a

1.b

1.c

1.d

1PSK

1PSM

2.a

2.b

2.c

2.d

2PSK

2PSM

3.a

3.b

3.c

3.d

3PSK

3PSM

4.a

4.b

4.c

4.d

4PSK

4PSM

 

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

 

5.a

5.b

5.c

5.d

5.e

 

 

6.a

6.b

6.c

6.d

6.e

6.f

 

7.a

7.b

7.c

7.d

7.e

7.f

 

8.a

8.b

8.c

8.d

8.e

 

 


Obavijesti vezano za nastavu

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 1. 2018.

Ukupno: 280362

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju