preskoči na sadržaj
vijesti

VIRTUALNA SURADNJA UČENIKA NAŠE ŠKOLE I UČENIKA OŠ NEORIĆ SUTINA

U svibnju su se učenici 3. razreda Osnovne škole Neorić  Sutina virtualno družili s učenicima 3. b razreda naše škole. Od početka ove školske godine zajedno surađuju u eTwinning projektu Sigurnim korakom u školu 3. Učenici su se veoma veselili ovom susretu zato jer su i lani prakticirali ovakva virtualna druženja te su s nestrpljenjem željeli vidjeti svoje prijatelje. Ovom prilikom su zajedno pjevali i plesali te predstavili projektne aktivnosti na kojima su radili.

Svi su veoma raduju  budućim projektnim aktivnostima i  novim virtualnim suradnjama.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 23. 5. 2022. 13:58

Učenici 3. b razreda nastavljaju s aktivnostima u eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika 4

Učenici 3. b razreda nastavili su vrijedno raditi i  u 2. polugodištu na eTwinning projektu  U svijetu likovnih umjetnika 4. Proučili su rad poznatih slikara, Vaska Lipovca, Pabla Picassa i Van Gogha. Slikali su po uzoru na njihov umjetnički stil uvažavajući Kurikulum za nastavni predmet Likovne kulture za osnovne škole i likovne umjetnosti za gimnazije u Republici Hrvatskoj.  Svoje radove su predstavili u e knjizi My Books – Book Creator.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 9. 5. 2022. 22:40

3.b razred u sklopu eTwinning projekta Biram zdravlje: Svjetski dan zdravlja - Naš planet, naše zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava Svjetski dan zdravlja kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 12. 4. 2022. 17:40

Učenici 5. i 7. razreda te STEM grupe u sklopu eTwinning projekta Biram zdravlje

eTwinning projekt Biram zdravlje provodi se u školskoj godini 2021./22. kako bi kod učenika potaknuo razvoj suradničkih odnosa i inovativnost u svrhu razmjene iskustava dobre prakse, a s ciljem očuvanja zdravlja.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 15. 3. 2022. 21:11

3.b razred u eTwinnig projektu U svijetu likovnih umjetnika 4

Tijekom prvog polugodišta učenici 3. b razreda započeli su projektne aktivnosti vezane za eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika 4.

Cilj ovog projekta je upoznati život, rad i djela likovnih umjetnika te stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvoj njihovih umjetničkih i kreativnih sposobnosti u nerazdvojivom jedinstvu s odgojem duhovnih i moralnih osobina.

U prvom polugodištu upoznali su se s životom i radom triju umjetnika te slikali na poticaj njihovih likovnih djela: Vasilija Kadninskog, Romera Britta i Gustava Klimta.

Učenici s nestrpljenjem iščekuju drugo polugodište i nove likovne izazove.

Pripremila: Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 17. 1. 2022. 20:38

Učenici 3. b razreda uhvatili su ritam eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 3

Već treću godinu zaredom učenici 3. b razreda OŠ kraljice Jelene sudjeluju u eTwinning projektu Sigurnim korakom u školu 3. Izabrali su ovaj projekt jer će njime osnažili svoje komunikacijske kompetencije imajući priliku razmijeniti vlastita iskustva rada na projektu. Također, projektom se potencira interaktivno korištenje digitalnih alata. Autorice projekta, Branka Pastović i Iva Palčić Strčić, su projektnim partnerima ponudili niz zanimljivih tema: Uhvati ritam, U ritmu mira, U ritmu odgovornosti, U ritmu prirode i U ritmu zajednice.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 3. 11. 2021. 07:00

3.b razred u eTwinning projektu Biram zdravlje

Zdravlje je veliko čovjekovo bogatstvo te ga je potrebno čuvati. Projekt „Biram zdravlje“ namijenjen je učenicima osnovne škole a cilj mu je podizanje svijesti o očuvanju zdravlja.
Tijekom rada na projektu kod učenika će se razvijati ispravni stavovi i navike te usvajati pozitivna ponašanja i vještine za zdrav život. Aktivnosti će se odvijati suradnjom učenika iz škola partnera, a svi uraci bit će objedinjeni u One note bilježnici te će se projekt vrednovati, a rezultati će se prikazati u školama partnera i šire.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 26. 9. 2021. 21:54

3.b razred u eTwinning projektu Sigurnim korakom u školu 3

Ovo je 3. godina provedbe Projekta na eTwinningu te nastavljamo s prošlogodišnjim aktivnostima s naglaskom na planirane ciljeve i navedene ključne kompetencije.

Učenici će osnažiti/steći znanja, vještine i stavove kojima će jačati samopouzdanje, razumjeti druge i surađivati s njima, razvijati kritičko mišljenje, određivati svoje izbore, donositi odluke te preuzimati osobnu odgovornost s posebnim naglaskom na sigurnost u neposrednom i virtualnom okružju te prevenciju svih nepoželjnih oblika ponašanja. Sadržaji propisani predmetnim kurikulumima i međupredmetnim temama ostvarivat će se u okviru odabranih tema na stranici Projekta i događanja u okružju.

Projektni partneri će, poštujući propisane nacionalne predmetne kurikulume i međupredmetne teme, odabrati zajedničke teme tijekom kojih će jačati specifične kompetencije povezane s ciljevima uključujući se u aktivnosti, događanja i projekte koji se provode u okružju, na nacionalnoj, europskoj ili svjetskoj razini.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 26. 9. 2021. 21:51

eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika 4

Učenici 3. b razreda i u ovoj školskoj godini nastavljaju s eTwinning aktivnostima. Priključili su se međunarodnom projektu U svijetu likovnih umjetnika 4. Cilj projekta je upoznati učenike sa životom, radom i djelima majstora likovnog izričaja. Projekt je namijenjen vrtićima, školama i posebnim odgojno obrazovnim skupinama. Partneri u projektu trebaju tijekom šk.godine 2021./22. proučiti rad pet umjetnika i po uzoru na njihov rad stvoriti vlastita likovna djela. Projekt se snažno oslanja na kurikulum za nastavni predmet Likovna kultura za osnovne škole i Likovna umjetnost za gimnazije u Republici Hrvatskoj. Sudjelujući u ovom projektu učenici imaju priliku realizirati svoje kreativne i stvaralačke ideje te analizirati rezultate svoga rada.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 25. 9. 2021. 22:59

Humani u Solodarnsoti

Kao mali znak pažnje za sudjelovanje u projektu "Humani u solidarnosti", učenici 1. d razreda dobili su male poklone. Projekt je financiran iz programa Europske snage solidarnosti. S našim nesebičnim dijeljenjem i pomaganjem onima kojima je to svakodnevno porebno, iako je kraj školske godine, nećemo stati. S novom školskom godinom, dolaze nam i nove humane akcije. Jedva čekamo!

učiteljica Maja Matas

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 23. 5. 2021. 11:38

Međunarodi dan obitelji

U petak, 14. svibnja 2021, u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir povodom Međunarodnog dana obitelji u organizaciji Koordinacijskog odbora „Grada Solina prijatelja djece“, Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Solina i u produkciji JUK Zvonimir  otvorena je izložba najboljih likovnih radova učenike nižih razreda solinskih osnovnih škola.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 23. 5. 2021. 11:32

100. DAN ŠKOLE U 1. a razredu

19.veljače 2021.godine u 1.a razredu obilježen je 100.dan škole.

Integriranim danom proslavili smo stoti dan pohađanja nastave i prisjetili se svih dosadašnjih lijepih, zajedničkih trenutaka. Svaki učenik je imao krunu na glavi kao simbol iznimne moći obrazovanja.

Pisali smo riječi naučenim slovima, brojili, crtali, pjevali pjesmu Stoti dan škole. Kroz igru i opuštenu atmosferu i učenje je bilo zanimljivo i lako. Učionicom se širio smijeh i veselje. Na kraju su se učenici fotografirali za uspomenu na ovaj poseban dan.

Učiteljica Vedrana Kuduz

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 22. 2. 2021. 22:25

Humani u solidarnosti

U petak, 18.12.2020. učenici 1.d upoznali su se s projektom ˝Humani u solidarnsti˝. Projekt je financiran iz programa Europske snage solidarnosi. S nesebičnim dijeljenjem, pomaganjem onima kojima je to svakodnevno porebno, učenici su već upoznati, jer su i sami sudjelovali u raznim humanim akcijama. No, ipak su s velikom radošću i velikim zanimanjem poslušali sudionike ovog projekta, koji su im objasnili što to znači humanost, volontiranje i solidarnost. Učenici su se zahvalili što su saznali nešto novo i na kraju su zaključili: Mali smo, ali smo velikog srca i zato smo ponosi!

                                                                      učiteljica Maja Matas

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 18. 12. 2020. 01:08

7. prosinca - Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, učenici prvih razreda područnih i centralne škole su sudjelovali u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka. Kroz edukativnu prezentaciju učenicu su saznali koje vrste pčela imamo, kako nastaje med, što od meda sve mogu napraviti, zašto je med zdrav...Pčelica Jelica i medo Edo pripremili su im edukativnu slikovnicu, koju su uz Nacionalnu staklenku za med nosili kući.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 8. 12. 2020. 22:59

Svjetski dan pčela - 20.svibnja Vijest ima dokument u privitku

"Nestanu li pčele s planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko 4 godine života", poznata je izjava Alberta Einsteina koju smo svi sigurno barem jednom čuli, a ako ne promijenimo nešto u vezi njihove dobrobiti, mogli bismo na teži način saznati je li ona istinita.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravko Pelivan  datum: 21. 5. 2020. 00:25

23.3. PROJEKTNI DAN: Održivi razvoj - recikliranje

Učenici 4.d razreda obilježili su Projektni dan u sklopu nastave na daljinu. Tema nam je bila Održivi razvoj - recikliranje.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 26. 3. 2020. 12:30

21.3. SVJETSKI DAN OSOBA SA SINDROMOM DOWN

I ove godine iako nisu u školi, učenici trećih razreda centralne i područnih škola u svojim su virtualnim učionicama obilježili Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Da su ova djeca vesela i svi ih vole, uvjerili su se svi učenici i učitelji naše škole koji poznaju Luku. Upravo zbog njihova veselja zovu ih djeca-suncokreti. Crtanjem suncokreta učenici su dali podršku i čestitali svim osobama sa sindromom Down njihov dan, a posebno našem Luki. Običaj je na taj dan obući različite čarape. I obukli su ih u subotu. Corona virus je kriv što nisu mogli prošetati vani.

                                                              Zdenka Jerković

http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=133

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 25. 3. 2020. 12:50

Školski prometni poligon

Učenici četvrtih razreda Centralne i Područnih škola posjetili su Školski prometni poligon, u Splitu. Djelatnici Hrvatskog autokluba i Prometne policije Split, održali su im prometno - preventivnu edukaciju.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 5. 2. 2020. 21:38

Zajedno više možemo

MAH1 Mogu, ako hoću! je preventivni program PU Splitsko – dalmatinske i Grada Solina. Realiziran je uz potporu Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Solina.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 5. 2. 2020. 21:34

SJEĆANJE NA VUKOVAR - izložba učeničkih radova

U tjednu obilježavanja sjećanja na Vukovar, u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir, u Solinu, upriličena je izložba dječjih likovnih radova. Na izložbi su sudjelovali učenici iz OŠ Plokite i OŠ Manuš iz Splita, OŠ Slatine iz Slatina, OŠ don Lovre Katića, OŠ Vjekoslava Paraća i učenici naše škole. Izložba je otvorena uz prigodni program, 14. studenog, u 19 sati.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 15. 11. 2019. 23:05

NAŠ VODENI SVIJET

U sklopu projekta "Razmišljam EKOlogično", sufinanciranog od Europske unije i u suradnji Grada Solina, učenici naše škole pogledali su predstavu, Naš vodeni svijet. Glumica Barbara Visković je u interaktivnoj predstavi, učenike uvela u svijet ekologije.  Kroz pjesmu, razgovor i igru učenici su osvijestili na koji način očuvati Zemlju. Otpad treba pravilno sortirati i reciklirati, a pitku vodu treba štedjeti. Predmeti od plastike stvaraju velik problem za biljni i životinjski svijet te bi ju trebalo što manje koristiti, a nakon što više nije za upotrebu, odložiti u adekvatne spremnike. 

                                                                učiteljica Maja Matas

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 6. 11. 2019. 23:07

DAN JABUKA

Učenici 1.b razreda obilježili su Dan jabuka u sklopu eTwinning projekta “Dan jabuka 3” nizom aktivnosti kroz sve nastavne predmete.

Na satu Hrvatskog jezika učiteljica im je pročitala igrokaz Jabuka i crv. Nakon analize književnog djela učenici su ga u paru dramatizirali te sadržaj igrokaza nacrtali u svojoj pisanci.

Na satu Prirode i društva je bilo veoma zanimljivo. Posjetila Ih je profesorica kemije i biologije te održala kratko predavanje o važnosti jabuke u prehrani čovjeka. Napravili su pokus tako da su kriške jabuke ostavili na zraku, u vodi i u octu te promatrali što se događa. Uočili  su da je kriška jabuka koja je ostala na zraku požutjela, ona u vodi nabubrila dok se kriška jabuke koja je bila u octu smežurala i poprimila crvenkastu boju. 

Na satu Likovne kultura  učenici su papirnate predloške jabuke bojali osnovnim i izvedenim bojama. Zadatak im se veoma svidio te su ga pažljivo izvršavali. 

Oslikani predlošci poslužili su im u nastavi matematike. Pomoću njih su rješavali zadatke u obliku piktograma.

Kakav bi to bio dan da se nisu osladili uz kolače s jabukama koje su ispekle njihove  vrijedne mame.

Cijeli dan im je bio veseo, zdrav i sladak.

                                                                        učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 31. 10. 2019. 21:51

MEĐUNARODNI DJEČJI TJEDAN

Učenici  1.b razreda obilježili su Međunarodni dječji tjedan sudjelovanjem u videokonferenciji u sklopu eTwinning projekta pod nazivom International children's week/Međunarodni dječji tjedan.

Projekt je usmjeren na obilježavanje tjedna na način da se potakne umrežavanje i suradnja učitelja te poboljšaju digitalne kompetencija učitelja i učenika.
Zadatak je bio naučiti pjevati pjesmu Zdravo maleni i pjesmom obilježiti  tjedan. Prvo smo pronašli pjesmu na internetu a onda je svakodnevno uvježbavali. Pjevali smo je zajedno sa zagrebačkim prijateljima iz OŠ Augusta Harambašića. Našu  prvu video konferenciju smo ostvarili putem Skype. Sve je proteklo u veseloj i vedroj atmosferi. Jako se radujemo novim susretima i  novim projektima.  

                                                                                                                                                                                                                                                                  učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 25. 10. 2019. 09:51

KRALJICA JELENA - S PONOSOM NOSIMO NJEZINO IME

U suradnji s Društvom prijatelja solinske baštine i dipl. teologom Mariom Matijevićem učenici 3.b i 3.c razreda u srijedu, 9.10.2019.  bili su u prasvetištu Gospe od Otoka kako bi bolje upoznali kraljicu čije ime nosi naša škola. Župni vikar don Stanko Kačunić dočekao nas je u svetištu.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 15. 10. 2019. 22:38
» Arhiva naših vijesti    
 


Događanja
Priloženi dokumenti:
100 godina skole sazetak-Nives Bogdan-.pdf
prerada maslina na starinski nacin.pdf
Izvanucionicka nastava-Jadro.pdf
MEDUNARODNI DAN DJECJE KNJIGE U PS MRAVINCE-Edita Rizvan.pdf
Drzavno natjecanje ,PROMET.pdf
SVECANI PRIJEM PRVASICA U MRAVINCIMA.pdf
Svecani prijem prvasa u Kucinama (1).pdf
DANI KRUHA U KUCINAMA.pdf
UCENICI NASE SKOLE SUDJELOVALI NA ROBOTICKOM NATJECANJU U SPLITU.pdf
Dani kruha 2011 u Mravincima (1).pdf
Knjizica povodom sv.Luke - Kucine.pdf
Sveti Luka u Kucinama.pdf
Predstava Heidi - Kucine, Mravince.pdf
Sjecanje na Vukovar-PS Kucine i Mravince (1).pdf
Salona PS Kucine i Mravince.pdf
SALONA-1.pdf
nasi roditelji u nasoj ucionici.pdf
Posjet Splitu.pdf
Proslost sadasnjost i buducnost.pdf
Posjet 1Splitu.pdf
Moj zavicaj u proslosti.pdf
MASKARE U KUCINAMA.pdf
VALENTINO I DAN ZENA - PS Kucine.pdf
Tajne zacarane sume - PS Kucine.pdf
Dan sjecanja na Vukovar 4.a-Vedrana Kuduz.pdf
Svjetski dan vode u Mravincima.pdf
Dani voda u Kucinama.pdf
Eko akcija - Kucine.pdf
Lidrano - Kucine.pdf
Tajne zacarane sume.pdf
Posjet seoskom domacinstvu.pdf
Obiljezen dan voda.pdf
Lutkarska predstava Upoznajmo marionete.pptx- Sandra.pdf
Izvidaci u Kucinama.pdf
Volim baku i djeda Kucine.pdf
USPJEH NASIH UCENICA NA ZUPANIJSKOM NATJECANJU i POSJET PRE.pdf
izvi aci u Kucinama.pdf
Projektni dan - Sandra Peslac.pdf
PROJEKTNI DAN U MRAVINCIMA.pdf
SUSRET S KNJIZEVNICOM NADOM MIHOKOVIC.pdf
Ucenicki dojmovi o susretu s knjizevnicom Nadom Mihokovic-Kumric.pdf
MAJCIN DAN PS KUCINE.pdf
Uskoci-Kucine.pdf
Sto mozemo napraviti od otpada -Sandra Peslac.pdf
projektni dan-zdenka.pdf
Projektni dan 7.b.pdf
Priprema projektni dan (1).pdf
na benama 1 .pdf
Nas izlet na otok Brac.pdf
Zdravstvena djelatnica u 2. c -Sandra Peslac.pdf
PROJEKTNI DAN RECIKLAZA-Vedrana Kuduz-4.a.pdf
Djecje radionice-Zelim jesti zdravo-Vedrana Kuduz.pdf
SKOLSKA EKSKURZIJA 4.A-VEDRANA KUDUZ.pdf
Terenska nastava-Posjet Saloni-4.a-Vedrana Kuduz.pdf
ZASTICENE MORSKE VRSTE-4.a-Vedrana Kuduz.pdf
IZLET SIBENIK-ZLARIN-KRAPANJ.pdf
POSJETILA NAS JE MEDICINSKA SESTRA.pdf
DOVI ENJA SKOLO.pdf
ukusno i zdravo.pdf
Projektni dan u Kucinama.pdf
KUCINE-POSJET SPLITU.pdf

Kontakt

Osnovna škola kraljice Jelene Solin 

Put mira 3, 21210 Solin 

E-mail: ured@os-kraljicejelene-solin.skole.hr

OIB: 28599641021

PŠ Mravince,
Gajeva 2.: 021/269-934.

PŠ Kučine,
Prilaz M.Vidoševića 9.: 021/269-
937


Novosti HZJZ

Javni pozivi 2020./21.

Virtualne učionice

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

1.a

1.b

1.c

1.d

1PSK

1PSM

2.a

2.b

2.c

2.d

2PSK

2PSM

3.a

3.b

3.c

3.d

3PSK

3PSM

4.a

4.b

4.c

4.d

4PSK

4PSM

 

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

 

5.a

5.b

5.c

5.d

5.e

 

 

6.a

6.b

6.c

6.d

6.e

6.f

 

7.a

7.b

7.c

7.d

7.e

7.f

 

8.a

8.b

8.c

8.d

8.e

 

 


Obavijesti vezano za nastavu

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 1. 2018.

Ukupno: 280351
preskoči na navigaciju