2019-11-13 17:55:04

Nacionalna i Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekte

Rad na eTwinningu je  važan  i zaslužuje da ga se podijeli i da bude priznat lokalno, nacionalno i diljem Europe. eTwinning odaje priznanje za rad učitelja, učenika i škole kroz nacionalnu i europsku oznaku kvalitete kao i kroz status eTwinning škole.

 

Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima koji su surađivali na izvrsnim eTwinningovim projektima i znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji. Oznaka kvaliteta potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i evropske standarde. Državna služba za podršku (NSS) u svakoj zemlji procjenjuje prijave i dodjeljuje oznake kvalitete. To je  priznanje nastavnicima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini. Nacionalna oznaka kvaliteta dodijeljena je našem autorskom projektu Mystery of History u čijem je radu sudjelovalo 6 učiteljica iz naše škole.

Oznaka kvalitete namijenjena je isključivo učiteljima osobno. U našoj školi 3 učiteljice dobile su oznaku kvalitete za eTwinning projekte u kojima su sudjelovale .

Europska oznaka kvalitete je druga oznaka koju eTwinning dodjeljuje projektima koji postižu određene europske standarde, a dodjeljuje je Središnja služba za podršku (CSS) . Ove godine Europsku oznaku kvalitete dobila je jedna od učiteljica za rad na projektu „Šetnja kroz godišnja doba“.

                                                                                          


Osnovna škola kraljice Jelene Solin