2019-05-13 20:48:00

Europa u srcu (Europe day)

Projekt se odvijao kroz mjesec svibanj 2019. godine, a u njemu su sudjelovali učenici drugih razreda s učiteljicama Editom Rizvan i Zdenkom Jerković.  Cilj projekta bio je bolje upoznati Europu, razvijati međukulturalnost i zajedništvo u europskom okruženju.Projekt je odlično  integriran u nastavni proces kroz većinu nastavnih predmeta.

Učenici su radom na projektu razvijali vještine čitanja, pisanja i govorenja.  Kroz izvannastavnu aktivnost Djeca 21.stoljeća (informatička grupa) uspjeli su dosta vremena posvetiti projektnim aktivnostima.

Na zanimljiv način kroz radionice, učilo se o zanimljivostima gradova i država Europe. Učenici su izrađivali kvizove znanja o europskim zemljama u različitim digitalnim alatima:  https://wordwall.net/hr/resource/520643

 

Bili su jako motivirani za rad i  suradnju s drugima. Kroz igru i zabavu stekli su nova znanja, poboljšali svoje jezične i digitalne kompetencije te  poboljšali prezentacijske vještine.

Projekt Europa u srcu prepoznat je kao zanimljiv i vrijedan te je nagrađen nacionalnom oznakom kvalitete.

Naša škola postaje sve otvorenija prema novim i suvremenim načinima i metodama učenja i sve se više učitelja uključuje u eTwinning zajednicu. Tako i rad na ovome projektu pridonosi unaprjeđenju rada i ugledu škole.Tako i rad na ovome projektu pridonosi unaprjeđenju rada i ugledu škole.

                                                                                                       Zdenka  Jerković


Osnovna škola kraljice Jelene Solin