2020-12-08 10:38:29

ZLATNA VEČER MATEMATIKE 2020. & STEAM 2020.

Već šestu godinu za redom učiteljice naše škole Nives Bogdan i Zdenka Jerković sudjeluju na Zlatnim večerima matematike, međužupanijskom skupu sa bogatim programom osmišljenim za djecu od predškolske do srednjoškolske dobi. Ove godine teme Zlatne večeri bile su: matematika i fizika i matematika je pola zdravlja.

Učiteljice su organizatorice i kreatorice  zanimljivog edukativnog escape room-a koji je osmišljen i kao aktivnost eTwinning projekta Let's Live Sustainably, a na zanimljiv način priča priču o Zdravoljubu koji Zemljane podučava zdravim životnim navikama. Zdravoljub je upao u zatočeništvo zle vještice i može ga spasiti samo uporan i dobar matematičar.

Evo što o igri kažu Josip i Noa.

Josip:

Došli smo u školu, a tamo su nas dočekali laptopi, mene, Nou i Tomu. Ostali su kasnije došli jer smo mi bili na dodatnoj. Igrali smo igru u kojoj smo spašavali Zdravoljuba od zle vještice koja je začarala šumu. Bilo je raznih pitanja, najprije smo morali pronaći ključ a zatim otkriti šifru. Pitanja su bila o higijeni, štednji, sunčevoj energiji itd. Zabavili smo se. Ja sam drugi po redu koji je spasio Zdravoljuba! Prvi je bio Noa.

To je bio jedan od najboljih školskih dana ikad!

Noa:

       Danas, 1.12., održala se Zlatna večer matematike, a ja ću vam nešto o tome sada ispričati.

        Kada smo ušli u učionicu, čekali su nas upaljeni laptopi, neki su se zbog toga vrlo začudili. Prvo smo Josip, Tomo i ja malo sami rješavali, a onda su nam se pridružili i ostali. Prvo smo svi rješavali zadatak naše učiteljice i učiteljice Zdenke. U tom kvizu trebali smo spasiti znanstvenika Zdravoljuba od zle vještice. Trebali smo naći lozinku kompleksnog lokota. Svi su uspjeli spasiti ga, ali to ne znači da je baš svima od prve pošlo za rukom. Neki su stigli riješiti i neke druge zadatke.

        Bilo bi mi draže da je sve bilo uživo, ali dobro je i online. Najvažnije mi je zapravo samo da se to sve uopće održalo.

 

Ove godine po prvi puta program se odvijao online putem videkonferencije i bio je jako raznolik i bogat zanimljivim aktivnostima.  Sve aktivnosti možete pronaći na web stranici ZVM na podstranici PROGRAM:  https://zvm2020.weebly.com/

Sve pohvale organizatorima koji su napravili odličan posao i u ovim novim izvanrednim uvjetima.

Pogledajte videozapis o provedenoj aktivnosti u našoj školi i snimku događanja.

https://spark.adobe.com/video/JZfmPTPTZPYNu

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/19441

 Zaigrajte kviz SPASI ZDRAVOLJUBA:

 https://view.genial.ly/5fb5966de582780d761f8424/presentation-zdravlje-i-matematika

Zdenka Jerković i Nives Bogdan 


Osnovna škola kraljice Jelene Solin