2021-03-14 11:58:28

Global School Play Day

GLOBAL SCHOOL PLAY DAY 2021. 

 

našoj školi već drugu godinu za redom obilježen je Global School Play Day. To je svjetski dan za igru u školi. Cilj mu je osvijestiti važnost igre u cjelovitom razvoju osobnosti djeteta te razvijati kod djece sposobnosti komunikacije, suradnje, tolerancije, empatije i zajedništva. 

U srijedu, 3. veljače 2021., djeca su ponijela u školu sve s čime su se željeli igrati. Jedino ograničenje bilo je da to ne smiju biti nikakvi elektronski uređaji. Djeca su donijela : lutke, lopte, pribor za badminton, igru Twister, Lego,  igraće karte, slagalice, memory društvene igre (Čovječe ne ljuti se, šah,  MonopolyPictionary) itd.   

 

 

U 4.c razredu učenici su cijeli dan proveli  u nestrukturiranoj igri. Aktivnosti su dijelom provedene na otvorenom, a dijelom u učionici. Učenici su samostalno odlučivali koju igru će igrati i koliko vremena. Odlično su komunicirali i dogovarali pravila tako da nije bila potrebna intervencija učiteljice.  

Svoje zadovoljstvo iskazali su popunjavanjem evaluacijskog upitnika iz kojeg se vidi da više vole igre na otvorenom, da današnjem danu daju peticu i da se sami znaju dogovoriti oko pravila i ponašanja tijekom igre. 

Učenici 1.d razreda jedva su dočekali dan kada će igra zamijeniti knjige. Odlučili smo odigrati mali turnir nezaboravne igre Čovječe ne ljuti se. Smijehu, veselju, radosti, natjecateljskom duhu nije bilo kraja. Dan je bio odličan, a učiteljicu su nagovorili da ovakav dan moramo imati svaki tjedan! 

Učenici četvrtog razreda PŠ Kučine igrali su se u učionici i na igralištu. Kažu da im je ovo bio najbolji dan! Izuzetno im se svidjelo igranje šaha pa su organizirali šahovski turnir. 

 

 


Osnovna škola kraljice Jelene Solin