2021-03-23 10:14:14

THINK GREEN SAVE BLUE

U okviru eTwinning projekta Let¨s Live Sustainably¨kao i Projektnog dana Eko škole na temu Održivog razvoja učenici 6.b razreda s razrednicom Dunjom Knez i prof informatike Antonijom Burčul su na radionici pod nazivom Očuvanje Jadranskog mora istraživali načine očuvanja našeg  plavog Jadrana.

Cilj radionice je bio da učenici steknu znanja o prijetnjama Jadranskom moru. Da istraže ideje o načinima održivosti mora kao i učenje engleskih izraza vezanih za ekologiju i očuvanje okoliša.

Učenici su  radili u skupinama,  razgovarali o tome što oni mogu napraviti da zaštite Jadransko more, te su ponuđene prijedloge za održivo korištenje mora  uz pomoć starih časopisa i reklamnih letaka stavljali na plakate i oblikovali slogane na engleskom jeziku.

Drugi dio  učenika je izrađivao digitalne plakate o očuvanju Jadranskog mora u web alatu Canva.

Pedagoginja im je proslijedila link na film Plastično more  https://youtu.be/dWFkoyiwzz8

Nakon pogledanog kratkog filma odgovarali su na pitanja u Formsu da bi dobili povratnu informaciju o usvojenosti znanja o ugroženosti mora, koje su najopasnije vrste opada, koliko je vrijeme razgradnje i na koji način taj otpada završi u našoj hrani. U priloženom dokumentu pogledajte njihove odgovore.

Sanja Matić, pedagoginja


Osnovna škola kraljice Jelene Solin