2021-05-15 19:00:32

Učenici 4. razreda PŠ Kučine osvojili drugo mjesto u MAT ligi

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola.

Provodi se u četiri kola tijekom školske godine, a svaka ekipa sastoji se od dva člana koji zajedno rješavaju zanimljive matematičke zavrzlame u kategoriji primjerenoj njihovoj dobi.

Bodovi osvojeni po kolima zbrajaju se i na kraju se proglašavaju i nagrađuju pobjednici.

Ove su godine naši učenici prvi put sudjelovali na ovom natjecanju. U timu su rješavali probleme, surađivali i učili te je jako dobro zabavili. Iz kola u kolo broj natjecatelja je rastao, a zadnjem kolu pristupio je rekordan broj učenika, čak njih 58. U našoj školi natjecali su se učenici 4. razreda centralne škole (mentorica Zdenka Jerković), 2. i 4. razreda PŠ Mravince (mentorice Marija Komljenović i Edita Rizvan) i učenici 2., 3.i 4. razreda PŠ Kučine (mentorice Ivana Risek, Jelena Kelava, Nives Bogdan).

Svi učenici dobili su zahvalnice za sudjelovanje, njihove mentorice pohvalnice za vrstan rad s učenicima sudionicima. Tim 1 učenika četvrtog razreda PŠ Kučine u sastavu Noa Hornischer i Roko Stančić (1. kolo), Noa Hornischer i Josip Šošo (2., 3. i 4. kolo) u konkurenciji od 241 tima zauzeli su visoko drugo mjesto i tako se našli među nagrađenima. Osim nagrade, primili su i pohvalnice za osvojeno 2. mjesto u kategoriji 4. razreda osnovnih škola.

🎈 Čestitamo Noi, Josipu i Roku i veselimo se njihovim budućim uspjesima. Bravo djeco! 🎉


Osnovna škola kraljice Jelene Solin