2021-03-23 18:27:00

Projektni dan u 4.r. PŠ Mravince

Održivi razvoj

22.ožujka u našoj školi realizirao se projektni dan u okviru Eko škole. Tema ovogodišnjeg projektnog dana bila je Održivi razvoj.                                        Učenike treba odgajati i obrazovati za održivi razvoj.

Ciljevi održivog razvoja teže izgradnji bolje budućnosti za sve ljude na našem planetu.

Kako smo proveli dan pogledajte u sljedećem videu.

 

Potaknuti ciljevima održivog razvoja učenici i učitelji odlučili su poduzeti konkretne akcije.

U školskom dvorištu zasadili su stablo čempresa i na taj način pokazali koliko im je  važno u kakvom okolišu žive i da se zalažu za očuvanje života na zemlji . Očistili su i školsko dvorište u kojem se svakodnevno igraju i druže.

Projektni dan bio je i prilika da se obilježi Svjetski dan voda kako bi se skrenula pozornost svim ljudima  na važnost očuvanja vode. Gledali su edukativni video „Rješavanje problema i donošenje odluka“. Video govori o problemu zagađene vode .Učenici  su raspravljali o problemu i mogućnostima kako ga riješiti i na kraju donijeli odluku. Zaključili su da vode treba čuvati od onečišćenja i da vodu treba štedjeti . Poslije  su izrađivali plakate na temu vode , u skladu sa šestim ciljem održivog razvoja (Čista voda i sanitarni uvjeti). Cilj je osigurati pristup pitkoj vodi za sve ljude, održivo upravljati vodama te osigurati higijenske uvjete za sve.

Nakon što su izradili plakate, učenici su u skupinama prezentirali svoje uratke i izvodili zaključke. Njihova je poruka bila "Cijenite i štedite vodu"!

Na satu vjeronauka također su razgovarali o važnosti vode i njenoj simbolici. Rješavali su osmosmjerke na  temu vode.

Djeca su uživala u projektnom danu i svim provedenim  aktivnostima!

 

Osnovna škola kraljice Jelene Solin