2021-05-28 20:26:12

ZOO u gostima

Učenike 3. i 4. razreda virtualno su posjetili edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba i održali im dva zanimljiva predavanja  

3.razred – VODA, IZVOR ŽIVOTA

Uz demonstracije pokusa i razgovor s edukatorom, učenici su upoznali raznolikost vode u prirodi i osvijestili njezinu važnost za život biljaka, životinja i ljudi.

4.razred – ŽIVOT ŽIVOTINJA

Učenici su istražili, upoznali i razumjeli međusobnu ovisnost živih bića i uvjeta života te razvrstavali životinje u u različite skupine s obzirom na način prehrane i njihovo stanište.

 

Iz pera Josipa Šoše

     Svima nam je već dosadila korona. Zbog nje nismo mogli ići u zoološki vrt, pa ga je učiteljica morala dovesti k nama.

     Teta koja radi u zoološkom nam je održala predavanje preko video-poziva.

Prvo smo rješavali par zagonetki. Rješenja su bile životinje koje smo razvrstali na divlje i domaće i po staništima. Nakon toga nam je pokazivala perje sove i noja, ljusku kornjačinog oklopa i staru odbačenu kožu zmije te kosti: lubanju vuka, lubanju čimpanze i zub slona.

Nakon toga je slijedilo najveće iznenađenje: U rukama je donijela narančasto-crno-bijelu zmiju za koju smo u prvom trenutku pomislili da je gumena. Ali, kad je pokazala njezinu glavu shvatili smo da je to je zapravo prava zmija! Bila je to mliječna zmija.

Edukatorica nam je puštala zvukove životinja, a mi smo pogađali koje su to životinje te govorili kako se zovu toj životinji ženka i mlado. Zbog slabog interneta jelen je zvučao kao traktor. Još uvijek mislim da je to bio traktor. 😀

Mnogo toga sam naučio, no bilo bi mi draže da smo išli u pravi zoološki.

Ovom aktivnošću prisjetili smo se nekih ciljeva održivog razvoja kao što su:

6. Čista voda i sanitarni uvjeti

14. Očuvanje vodenog svijeta

15. Očuvanje života na Zemlji


Osnovna škola kraljice Jelene Solin