2021-07-08 20:33:00

Predstavljanje eTwinning projekata u šk.god.2020./2021.

U našoj su se školi ove školske godine provodili eTwinning projekti: Sigurnim korakom u školu 2 , Naj biljke i životinje Hrvatske, Let's Live Sustainably / Živimo održivo.

Na sastanku Aktiva razredne nastave kolegice koordinatorice i sudionice u već spomenutim projektima prikazale su aktivnosti koje su realizirale radeći na projektima. Učiteljica Zdenka Jerković predstavila jednogodišnji etwinning projekt Naj biljke i životinje Hrvatske čiji je koordinator. Projekt je posvećen životinjama i biljkama i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema biljkama i životinjama i njihovoj važnosti za život na Zemlji. Kroz različite aktivnosti, s naglaskom na istraživanje, sudionici projekta predstavili su  jedni drugima biljke i životinje koje su tipične za podneblje u kojem žive. Učiteljice Nives Bogdan i Edita Rizvan, koordinatorice etwinning projekta Let's Live Sustainably / Živimo održivo u kojem je sudjelovao veliki broj učitelja iz naše škole, predstavile su brojne aktivnosti realizirane u ovom projektu tijekom ove školske godine. Posebno su ponosne na web stranicu projekta  koja obiluje mnoštvom materijala koje su izradili brojni sudionici u projektu.Namjera koordinatora, učiteljice Nives Bogdan, je da se projekt Let's Live Sustainably / Živimo održivo,  nastavi i sljedeće školske godine.

Učiteljica Anita Čupić je predstavila doprinos učenika 2. b razreda u međunarodnom projektu Sigurnim korakom u školu 2. Riječ je o nastavku projekta u kojem su sudjelovali i prošle školske godine i za koju su dobili nacionalnu i europsku oznaku kvalitete. Namjera projekta je osnažiti učenike i učitelje u primjeni IKT-a u nastavi i za nastavu tijekom svih oblika nastave . Projektnim aktivnostima poticala se  komunikacija, suradnja i stvaranje, istraživanje problema te predlaganje rješenja, uz uporabu IKT-a za sve navedeno. Svrha projekta je razvijanje, poticanje i poboljšanje čitalačke, prirodno-znanstvene, matematičke i digitalne pismenosti u okviru sadržaja i ishoda predmetnih kurikuluma i MPT za 2. razred i 1. ciklus. Projekt je nastavak suradnje projektnih partnera iz etwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, šk.god. 2019./2020., te širenje suradnje na nove projektne partnere.

Pedagoginja Sanja Matić i učiteljica Anita Čupić zajedno su predstavile projektne aktivnosti u kojima su sudjelovale radeći na projektu Let's Live Sustainably / Živimo održivo. Ovaj projekt je namijenjen osnovnoškolcima starosti od 6 do 14 godina, a cilj mu je povećati informiranost učenika, odgojno-obrazovnih djelatnika, građana  o održivom razvoju te ih potaknuti na djelovanje usmjereno ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i održivog društva u cijelosti. Posebno su predstavile aktivnost obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2021.


Osnovna škola kraljice Jelene Solin