2022-02-17 16:38:00

Međuopćinska smotra LiDraNo 2022.

U Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir 16. veljače 2022. održana je međuopćinska smotra literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskoga stvaralaštva LiDraNo 2022. na kojoj su zbog propisanih epidemioloških mjera izvedeni samo pojedinačni scenski nastupi.

Na smotri je sudjelovalo pet osnovnih škola (OŠ don Lovre Katića, OŠ kraljice Jelene, OŠ kralja Zvonimira, OŠ Vjekoslava Paraća i OŠ Dugopolje) s ukupno devetnaest učenika u pojedinačnim scenskim nastupima te dvadeset i šest učenika u kategorijama literarnoga i dramskoga stvaralaštva. Ove godine domaćin smotre bila je Osnovna škola Vjekoslava Paraća.

Na međuopćinskoj razini sudjelovali su i učenici naše škole. U kategoriji literarnog stvaralaštva predloženi su sljedeći uradci: iz 6. e razreda literarni radovi „Prije i sada“  učenice Antee Kujundžić-Mišević i „Kiša“ učenice Lare Listeš pod vodstvom učiteljice Paule Bašić te „Krug među kvadratima“ učenice 8. a razreda Sare Bošnjak pod vodstvom učiteljice Maje Visković. U kategoriji pojedinačnih nastupa predstavilo se dvoje učenika četvrtoga razreda Područne škole Kučine s voditeljicom učiteljicom Jelenom Kelavom. Pjesmu „Šporki Roko“ kazivao je učenik Ivan Barić, a učenik Petar Grgić iznio je stihove pjesme „Picigin“. Publika je njihove nastupe popratila oduševljenim pljeskom. Školski list „Solinčica“, predstavnik u kategoriji novinarskoga stvaralaštva, izravno je upućen na županijsku razinu.


Osnovna škola kraljice Jelene Solin