2022-04-11 20:59:00

Projektni dan Centra izvrsnosti s novinarima projekta CIMAJ

U subotu, 9. travnja 2022. godine s početkom u 10.00 sati  u III. Gimnaziji i  Prirodoslovnoj školi u Splitu  održan je Projektni dan  na kojem su polaznici Centra izvrsnosti matematike, prirodoslovlja te informatike i novih tehnologija prezentirali svoje radove i projekte.

Nakon 12 radnih subota polaznici su izložili u atriju Prirodoslovne škole svoje  radove. Bilo je tu od robota i pametnih semafora, do kemijskih pokusa, društvenih igara pa sve do sadnje mediteranskog bilja i prezentiranja glazbe kroz brojke. Učenici polaznici su svim zainteresiranim prezentirali svoj rad.

Naši vrijedni novinari projekta CIMAJ nastojali su sve popratiti i zabilježiti. Na događanje su stigli u pratnji koordinatorice projekta Sanje Matić i sudionice učiteljice Anite Čupić.

Učenici su obavili intervju s Tomislavom Đonlićem  pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport koji je i predsjednik središnjeg povjerenstva CI. Novinare je zanimalo što je CI, kako se uključiti u rad CI  i koji su njegovi planovi u daljnjoj budućnosti.

 

 

Razgovarali su i s  izvanrednim profesorom na Prirodoslovno matematičkog fakulteta Mirkom Ruščićem koji je bio mentor učenicima iz prirodoslovlja. U radionice prirodoslovlja bili su uključeni i  učenici naše škole: Lea Spain, Emanuela Rapić, Hana Perić i Bartul Jurić.

Neke od učenika novinari projekta CIMAJ su intervjuirali. Tako su razgovarali s polazniicma iz radionica matematike: Josiopom Šošom, Noom  Hornisher i Lovrom  Civadelićem. Od polaznica CI iz prirodoslovlja   Emanuele  Rapić i Lee Spain  učenici su doznali koje su se radionice provodile, što su naučile  i kako im je bilo.

Projektni dan završio je dodjelom priznanja za polaznike Centara izvrsnosti. Novinari projekta CIMAJ  otišli su prepuni dojmova i s pregršt materijala kojeg su snimili na Projektnom danu.

 

Sanja Matić, pedagoginja


Osnovna škola kraljice Jelene Solin