2022-04-22 12:52:43

22.4.2022. - Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje (eng. Earth Day) svake se godine obilježava 22. travnja. Na taj se dan različitim aktivnostima želi podsjetiti ljude na važnost očuvanja prirode te ih ujedno osvijestiti koje su posljedice zagađivanja okoliša i nebrige o planetu. Ideja obilježavanja Dana planeta Zemlje prvi je put predstavljena 1969. godine, no službeno se obilježava od 1992. godine. Ove godine tema Dana planeta Zemlje naslovljena je „Investiraj u naš planet“ s velikim naglaskom na borbu protiv klimatskih promjena i ublažavanje njihovih posljedica.

Učenici 1. a razreda naše škole zajedno sa svojom učiteljicom Orlandom Magdić prigodno su obilježili rođendan planeta Zemlje. Razgovarali su zašto je važno čuvati Zemlju te na koji način svatko od njih nekim, naizgled malim djelima, može doprinijeti očuvanju okoliša. Iskazali su zahvalnost prirodi svojim plakatima i crtežima te nas tako podsjetili da svi ljudi moraju preuzeti odgovornost za brigu o Zemlji, našem zajedničkom domu.

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka. (poglavica Bik Koji Sjedi)


Osnovna škola kraljice Jelene Solin