preskoči na sadržaj
Aktivnosti

 

AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA

GODINA ČITANJA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021

I ove godine uključili smo se u Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Šest autora traži čitatelja, u Godini čitanja s temom hrvatskih autora i motom Ajmo hrvati se s knjigom. U kvizu su predstavljene tri knjige različitih žanrova, tri pisca i tri hrvatska ilustratora uz online izvore vezane za njih. Rješavajući kviz učenici viših razreda su se upoznali s novim knjigama, autorima, ilustratorima i zanimljivostima iz književnog stvaralaštva. Osim kviza upriličene su likovne radionice na temu ex libris, u okviru natječaja Poj riči materinske koju svake godine raspisuje OŠ Primošten. Radionice su se održavale tijekom listopada i studenoga za učenike viših razreda, a za niže razrede organiziran je Čitateljski maraton.

   

 

 

 

Pobjednica natječaja "Poj riči materinske"

Učenica naše škole Gorana Smodlaka 8. r. osvojila je nagradu na 15. natječaju "Poj riči materinske" u kategoriji likovnih radova "Ex libris". Literarno-likovni natječaj organizira OŠ Primošten, a u njemu sudjeluju osnovne škole iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Vojvodine. Učenici naše škole posljednjih 7 godina redovito sudjeluju na ovom natječaju izrađujući radove u različitim likovnim tehnikama. Radionice Ex librisa održavale su se u školskoj knjižnici za sve zainteresirane učenike od 3 do 8. razreda u vrijeme "Mjeseca hrvatske knjige". Snimku završne priredbe i svečano proglašenje pobjednika 15. natječaja "Poj riči materinske " možete pogledati putem poveznice https://www.youtube.com/watch?v=baj8Nq0zmbw

 

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA 2020.


U Mjesecu hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja, a organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba. U njemu svake godine sudjeluju učenici viših razreda naše škole s ciljem dodatnog poticanja na čitanje, a ove godine, zbog pandemije koronavirusa, nisu čitali tri zadane knjige kao do sada, već su trebali proučiti ponuđene provjerene online izvore informacija te ispuniti pitanja iz kviza. Budući da je posvećen planeti Zemlji, pod sloganom Razlistaj se, ovogodišnji je Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020. dobio naziv Istraživači planeta Z. S obzirom na to da je ove godine sve drugačije nego do sada, tako je i završna svečanost zbog epidemiološke situacije bila organizirana na poseban način. Nije upriličena svečana dodjela u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, kako je to bilo uobičajeno. Završno izvlačenje s popratnim programom snimljeno je bez publike u prostorima Odjela za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice Zagreb, a objavljeno je 13. studenoga 2020. Ove godine prvi je put izvučen učenik i naše škole – Tonći Jurčić, učenik 6. c razreda. Osvojio je utješnu nagradu, ilustriranu knjigu „Plavetni kit“ u skladu s temom ovogodišnjeg
kviza posvećenog planetu Zemlji. Kviz je bio zabavan i edukativan pa su učenici na zanimljiv način usvojili neke nove informacije o okolišu i životinjskim vrstama našeg čudesnog planeta. Izvlačenje pobjednika može se pogledati na YouTube kanalu:
https://www.youtube.com/watch?v=clA7L8Z4NkE

Dvostruka pobjednica natječaja "Poj riči materinske"

Već drugi put za redom učenica naše škole Gita Žuvela, 7.a, pobjeđuje na likovno-literalnom natječaju "Poj riči materinske" u kategoriji likovnih radova pod nazivom "Ex libris". 

Na natječaju koji organizira Osnovna škola Primošten sudjelovale su osnovne škole iz Republike Hrvatske, ali i iz drugih država koje polaze nastavu na hrvatskom jeziku. 

U školskoj knjižnici održavale su se likovne radionice za učenike od drugog do sedmog razreda koji su se prijavili na nagradni natječaj, a najuspješniji radovi objavljeni su u prigodnom zborniku.

 

 

Aktivnosti u školskoj knjižnici

U školskoj  knjižnici se organiziraju različiti kulturni i javni događaji: književni susreti, prezentacije, likovne radionice, redovita knjižnično-informacijska edukacija, satovi medijske kulture te obilježavaju važne obljetnice. Knjižnica je otvorena suradnji sa svim učiteljima kao informacijsko središte škole i kao mjesto gdje se učenicima pružaju temelji za učenje i samostalno istraživanje.

 

 

…književnik i novinar Mladen Kušec u našoj školskoj knjižnici…

Susret je održan 21. rujna u školskoj knjižnici a privukao je velik broj djece i učitelja koji su s velikim zanimanjem pratili autorovo šaljivo izlaganje.

Kušec je redom predstavljao svoj bogat književni opus naglašavajući kako su mu najveća inspiracija u radu djeca, iz susreta s njima crpi optimizam i humor. Svi okupljeni su s oduševljenjem pratili duhovite Kušecove priče o djeci, njegovim „bijelim vranama“ od kojih je čuo toliko pametnih dječjih misli.

Nakon susreta književnik je iskoristio prigodu te snimio radijsku emisiju „Zagonetno putovanje posvećenu Solinu i njegovoj kulturnoj baštini.

 

 

…susret s književnikom Jadrankom Bitencom …

Jadranko Bitencpredstavio je svoju knjigu „Twist na bazenu“ učenicima  petog,  šestog  i sedmog razreda  16. veljače u školskoj  knjižnici.
     Književnik  i  kulturni  djelatnik, govorio je o načinu na koji su nastale njegove knjige te tako progovorio o svome teškom i  nesretnom  djetinjstvu  koje mu je bilo poticaj za rad i stvaralaštvo. Nazočnima je izložio najzanimljivije pojedinosti iz svog rada a posebno o romanu "Twist na bazenu“, pri čemu je pročitao najzanimljivije odabrane tekstove koji su privukli pozornost svih učenika. Pričajući o svom djelu izrekao je mnogo mudrih poruka koje bi trebale pratiti mlade u njihovim životnim odlukama i problemima na koje nailaze tijekom odrastanja.

 

 

…likovna radionica Omiljeni lik iz dječjeg romana…

 
Kontakt

Osnovna škola kraljice Jelene Solin 

Put mira 3, 21210 Solin 

E-mail: ured@os-kraljicejelene-solin.skole.hr

OIB: 28599641021

PŠ Mravince,
Gajeva 2.: 021/269-934.

PŠ Kučine,
Prilaz M.Vidoševića 9.: 021/269-
937


Novosti HZJZ

Javni pozivi 2020./21.

Virtualne učionice

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

1.a

1.b

1.c

1.d

1PSK

1PSM

2.a

2.b

2.c

2.d

2PSK

2PSM

3.a

3.b

3.c

3.d

3PSK

3PSM

4.a

4.b

4.c

4.d

4PSK

4PSM

 

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

 

5.a

5.b

5.c

5.d

5.e

 

 

6.a

6.b

6.c

6.d

6.e

6.f

 

7.a

7.b

7.c

7.d

7.e

7.f

 

8.a

8.b

8.c

8.d

8.e

 

 


Obavijesti vezano za nastavu

 


Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 1. 2018.

Ukupno: 276402
preskoči na navigaciju