preskoči na sadržaj
vijesti

Prosinac u Kučinama

Tijekom prosinca u našoj školi provele su se brojne aktivnosti povezane s ciljevima održivog razvoja. Dio njih prikazan je u videu na ovoj poveznici:

https://youtu.be/bHtqc-_L3OU

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 26. 12. 2020. 10:14

Klokan bez granica

I ove školske godine naš učenik Noa Hornischer na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica pokazao je zavidnu razinu matematičkih vještina plasiravši se na visoko 5. mjesto.

Noa, od srca ti čestitamo na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 19. 12. 2020. 10:33

ZIMSKO KOLO MAT LIGE

Zimsko kolo ekipnog matematičkog natjecanja MAT lige održano je 10. prosinca u brojnim školama diljem Hrvatske. I ovaj put želju za rješavanjem zanimljivih matematičkih zadataka iskazao je veliki broj učenika naše škole, ukupno njih 40, formiranih u 20 timova pod vodstvom svojih mentorica, učiteljica razredne nastave, Ane Bajan (Marija Komljenović), Nives Bogdan, Ivane Risek, Jelene Kelave i Edite Rizvan.

Čestitamo svima koji su pristupili natjecanju, a posebno valja istaknuti učenike koji su postigli izvrsne rezultate:

-učenici  četvrtog razreda PŠ Kučine, Noa Hornischer i Josip Šošo osvojili su visoko 2. mjesto u konkurenciji od 214 timova,

-učenici  drugog razreda PŠ Mravince, Fran Šimić i Roko Kardum osvojili su 16. mjesto u konkurenciji od 151 tima,

-učenici trećeg razreda PŠ Kučine, Ivan Barić i Emanuel Bekavac osvojili su 18. mjesto u konkurenciji od 140 timova.

Bravo djeco!

Vidimo se u proljetnom kolu!

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 11. 12. 2020. 19:57

ZLATNA VEČER MATEMATIKE 2020. & STEAM 2020.

Već šestu godinu za redom učiteljice naše škole Nives Bogdan i Zdenka Jerković sudjeluju na Zlatnim večerima matematike, međužupanijskom skupu sa bogatim programom osmišljenim za djecu od predškolske do srednjoškolske dobi. Ove godine teme Zlatne večeri bile su: matematika i fizika i matematika je pola zdravlja.

Učiteljice su organizatorice i kreatorice  zanimljivog edukativnog escape room-a koji je osmišljen i kao aktivnost eTwinning projekta Let's Live Sustainably, a na zanimljiv način priča priču o Zdravoljubu koji Zemljane podučava zdravim životnim navikama. Zdravoljub je upao u zatočeništvo zle vještice i može ga spasiti samo uporan i dobar matematičar.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 8. 12. 2020. 10:38

Večer matematike uz Matific Vijest ima dokument u privitku

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. (izvor HMD)

Učenici  1.r Područne škole u Kučinama ove su godine po prvi put sudjelovali u Večeri matematike uz Matific,računalnu igru koja potiče matematičko razmišljanje. Igra i učenje u paketu uvijek su pun pogodak još k tome kada se sve to događa u školi, veselju nema kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 4. 12. 2020. 22:07

Natjecanje Dabar

 Osnovna škola kraljice Jelene i ove godine uključila se u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. Preko 36 000 učenika iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u rješavanju logičkih zadataka, mozgalica, zagonetki, zadataka programiranja i računalnog razmišljanja.   

Natjecanju se odazvalo 47 učenika naše škole pod mentorstvom svojih učiteljica i nastavnica Nives Bogdan, Antonije Burčul, Anite Čupić, Dolores Jaman , Zdenke Jerković, Jelene Kelave, Ivane Risek i Edite Rizvan  

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 3. 12. 2020. 16:55

Prijem prvaša u PŠ Kučine

Iako bez prisustva starijih učenika, dočekali smo najmlađe učenike naše škole pjesmom,veseljem i poklonima. Učenici su se predstavili, ponešto rekli o sebi, nasmijali uzbuđene roditelje, a na kraju i zapjevali. Atmosfera je bila vesela i zanimljiva baš kakva i treba biti u školi.

Dragi prvaši, sretno u novoj školskoj godini!

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 19. 11. 2020. 19:29

Mali maslinari iz Kučina

U sklopu projekta Mali maslinari koji provode učiteljice PŠ Kučine te u suradnji s Bratovštinom sv. Luke danas su učenici i učiteljice obrali masline u školskom dvorištu. Inače, naše školsko dvorište krase tri mlade masline koje su ove godine bogato rodile.