preskoči na sadržaj
vijesti

Projektni dan učenika 1. i 2. razreda PŠ Kučine

Učenici 1. i 2. razreda PŠ Kučine obilježili su Projektni dan na zabavan i zanimljiv način. Aktivnosti su bile veoma raznolike i edukativne.

Klikom na link pogledajte kratki video

 

Projektni dan

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 14. 4. 2021. 22:36

Projektni dan u 3. i 4. razredu PŠ Kučine

Učenici trećeg i četvrtog razreda Područne škole Kučine projektni dan obilježili su raznovrsnim eTwinning projektnim aktivnostima projekata Let's Live Sustainably i Naj biljke i životinje Hrvatske.  

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 28. 3. 2021. 11:04

Tjedan mozga

Učenici 4. razreda obilježili su Tjedan mozga kroz brojne aktivnosti. Učenik Noa Hornischer održao je predavanje o mozgu u kojem nas je upoznao sa živčanim sustavom, dijelovima mozga, funkcijama mozga, iznio je brojne zanimljive činjenice o mozgu, pričao je o oštećenjima mozga, neuronu.  

Učenici su na svojoj glavi pokazivali sve dijelove mozga, slagali su slagalicu mozga, provodili vježbe brain gym, pisali istovremeno lijevom i desnom rukom, igrali naopaku i složeniju varijantu igre Dan-noć i odigrali dvije digitalne igre te na taj način provjerili svoje znanje.

U idućoj aktivnosti učenici su trebali od mnoštva novih informacija odabrati i napisati četiri njima najzanimljivije činjenice o mozgu.

Podijelit ćemo s vama neke od njih:

 • inteligencija ne ovisi o veličini mozga
 • poruke koje šalje mozak putuju brzinom od 360 km/h
 • živci se mogu regenerirati
 • mozak je težak oko 1 400 g
 • mozak možemo „jačati“ vježbom

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 24. 3. 2021. 08:29

Projektni dan

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 19. 3. 2021. 16:27

MAT liga - 3. kolo

MAT liga - proljetno kolo

Proljetno kolo ekipnog matematičkog natjecanja MAT lige održano je 4. ožujka u brojnim školama diljem Hrvatske. Sudjelovala je 141 ekipa učenika drugih razreda, 136 ekipa trećih razreda i čak 207 ekipa četvrtih razreda. U ovom kolu natjecalo se 26 timova naše škole, a mentorice su im bile učiteljice razredne nastave: 

 • Marija Komljenović 2. razred PŠ Mravince,
 • Ivana Risek, 2. razred PŠ Kučine,
 • Jelena Kelave, 3. razred PŠ Kučine,  
 • Edita Rizvan, 4. razred PŠ Mravince
 • Zdenka Jerović, 4. razred centrane škole i 
 • Nives Bogdan, 4. razred PŠ Kučine.

Izvrstan rezultat osvojili su Noa Hornischer i Josip Šošo iz Kučina  plasiravši se na drugo mjesto s ostvarenih 326 bodova čime su u ukupnom poretku zadržali drugo mjesto iza OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog.

http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=148

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 14. 3. 2021. 21:52

Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

O tome kako su učenici četvrtog razreda obilježili Dan sigurnijeg interneta možete pročitati u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 14. 3. 2021. 21:31

Global School Play Day

GLOBAL SCHOOL PLAY DAY 2021. 

 

našoj školi već drugu godinu za redom obilježen je Global School Play Day. To je svjetski dan za igru u školi. Cilj mu je osvijestiti važnost igre u cjelovitom razvoju osobnosti djeteta te razvijati kod djece sposobnosti komunikacije, suradnje, tolerancije, empatije i zajedništva. 

U srijedu, 3. veljače 2021., djeca su ponijela u školu sve s čime su se željeli igrati. Jedino ograničenje bilo je da to ne smiju biti nikakvi elektronski uređaji. Djeca su donijela : lutke, lopte, pribor za badminton, igru Twister, Lego,  igraće karte, slagalice, memory društvene igre (Čovječe ne ljuti se, šah,  MonopolyPictionary) itd.   

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 14. 3. 2021. 11:58

Vesela veljača 2021.

1.r.PŠ Kučine

I ove je godine veljača prepuna raznoraznih zbivanja u našoj školi. Obilježili smo Valentinovo,upoznali se  važnim pravilima za sigurno postupanje na internetu- Dan sigurnijeg interneta,obilježili međunarodni Global School Playday i uživali u malim maškarama...

Valentinovo

Male maškare

Dan sigurnijeg interneta

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 22. 2. 2021. 22:49

Prosinac u Kučinama

Tijekom prosinca u našoj školi provele su se brojne aktivnosti povezane s ciljevima održivog razvoja. Dio njih prikazan je u videu na ovoj poveznici:

https://youtu.be/bHtqc-_L3OU

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 26. 12. 2020. 10:14

Klokan bez granica

I ove školske godine naš učenik Noa Hornischer na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica pokazao je zavidnu razinu matematičkih vještina plasiravši se na visoko 5. mjesto.

Noa, od srca ti čestitamo na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 19. 12. 2020. 10:33

ZIMSKO KOLO MAT LIGE

Zimsko kolo ekipnog matematičkog natjecanja MAT lige održano je 10. prosinca u brojnim školama diljem Hrvatske. I ovaj put želju za rješavanjem zanimljivih matematičkih zadataka iskazao je veliki broj učenika naše škole, ukupno njih 40, formiranih u 20 timova pod vodstvom svojih mentorica, učiteljica razredne nastave, Ane Bajan (Marija Komljenović), Nives Bogdan, Ivane Risek, Jelene Kelave i Edite Rizvan.

Čestitamo svima koji su pristupili natjecanju, a posebno valja istaknuti učenike koji su postigli izvrsne rezultate:

-učenici  četvrtog razreda PŠ Kučine, Noa Hornischer i Josip Šošo osvojili su visoko 2. mjesto u konkurenciji od 214 timova,

-učenici  drugog razreda PŠ Mravince, Fran Šimić i Roko Kardum osvojili su 16. mjesto u konkurenciji od 151 tima,

-učenici trećeg razreda PŠ Kučine, Ivan Barić i Emanuel Bekavac osvojili su 18. mjesto u konkurenciji od 140 timova.

Bravo djeco!

Vidimo se u proljetnom kolu!

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 11. 12. 2020. 19:57

ZLATNA VEČER MATEMATIKE 2020. & STEAM 2020.

Već šestu godinu za redom učiteljice naše škole Nives Bogdan i Zdenka Jerković sudjeluju na Zlatnim večerima matematike, međužupanijskom skupu sa bogatim programom osmišljenim za djecu od predškolske do srednjoškolske dobi. Ove godine teme Zlatne večeri bile su: matematika i fizika i matematika je pola zdravlja.

Učiteljice su organizatorice i kreatorice  zanimljivog edukativnog escape room-a koji je osmišljen i kao aktivnost eTwinning projekta Let's Live Sustainably, a na zanimljiv način priča priču o Zdravoljubu koji Zemljane podučava zdravim životnim navikama. Zdravoljub je upao u zatočeništvo zle vještice i može ga spasiti samo uporan i dobar matematičar.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 8. 12. 2020. 10:38

Večer matematike uz Matific Vijest ima dokument u privitku

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. (izvor HMD)

Učenici  1.r Područne škole u Kučinama ove su godine po prvi put sudjelovali u Večeri matematike uz Matific,računalnu igru koja potiče matematičko razmišljanje. Igra i učenje u paketu uvijek su pun pogodak još k tome kada se sve to događa u školi, veselju nema kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 4. 12. 2020. 22:07

Svjetski dan vida

Prikazane su brojne aktivnosti koje su učenici 4. razreda proveli sa svojom učiteljicom povodom obilježavanja Svjetskog dana vida.

a) razgovor o načinima komunikacije zdravih osoba i osoba s oštećenjima vida i/ili sluha

b) povijest Brajevog pisma, život Luisa Braillea

c) pisanje lijepih poruka na Brajevom pismu

d) pisanje poruka slaganjem lego kockica

e) čitanje i dešifriranje poruka drugih učenika

f) predstavljanje znakovnim jezikom

Videozapis:

WORLD SIGHT DAY

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 20. 3. 2021. 19:10

Natjecanje Dabar

 Osnovna škola kraljice Jelene i ove godine uključila se u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. Preko 36 000 učenika iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u rješavanju logičkih zadataka, mozgalica, zagonetki, zadataka programiranja i računalnog razmišljanja.   

Natjecanju se odazvalo 47 učenika naše škole pod mentorstvom svojih učiteljica i nastavnica Nives Bogdan, Antonije Burčul, Anite Čupić, Dolores Jaman , Zdenke Jerković, Jelene Kelave, Ivane Risek i Edite Rizvan  

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 3. 12. 2020. 16:55

Prijem prvaša u PŠ Kučine

Iako bez prisustva starijih učenika, dočekali smo najmlađe učenike naše škole pjesmom,veseljem i poklonima. Učenici su se predstavili, ponešto rekli o sebi, nasmijali uzbuđene roditelje, a na kraju i zapjevali. Atmosfera je bila vesela i zanimljiva baš kakva i treba biti u školi.

Dragi prvaši, sretno u novoj školskoj godini!

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 19. 11. 2020. 19:29

Mali maslinari iz Kučina

U sklopu projekta Mali maslinari koji provode učiteljice PŠ Kučine te u suradnji s Bratovštinom sv. Luke danas su učenici i učiteljice obrali masline u školskom dvorištu. Inače, naše školsko dvorište krase tri mlade masline koje su ove godine bogato rodile.