preskoči na sadržaj
vijesti

Projektni dan u 3. i 4. razredu PŠ Kučine

Učenici trećeg i četvrtog razreda Područne škole Kučine projektni dan obilježili su raznovrsnim eTwinning projektnim aktivnostima projekata Let's Live Sustainably i Naj biljke i životinje Hrvatske.  

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 28. 3. 2021. 11:04

PROJEKTNI DAN - ODRŽIVI RAZVOJ

Dana 22.3.2021. u okviru projekta Eko škole kao i eTwinning projekta Let s live sustainable održali smo projektni dan na temu Održivi razvoj.

S obzirom da tema pokriva 17 različitih područja izbor je bio zaista velik. Dio učenika sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima se odlučio za terensku nastavu gdje su sami učenci bili domaćini u svom mjestu boravka, metodom obrnute učionice. Tako su upoznavali učitelje sa posebnostima Kučina i Mravinaca kroz biološku raznolokost na način da budu svi aktivni sudionici svijeta u kojem žive. Učenici sedmih razreda su posjetili izvor rijeke Jadro, utvrdili očuvanost okoliša i  promišljali kako održati i unaprijediti u za buduće generacije taj prirodni i vrijedni dragulj.

U učionicama se odvijala istraživačka nastava. Dio učenika osmih razreda  su nakon odgledanog edukativnog filma na temu Održivi gradovi i zajednice, na primjeru naše škole istražili na koji način možemo štedjeti vodu, kako godpodariti otpadom, kakva je energetska učinkovitost, koje ekološke projekte provodimo i koristilimo mi digitalnu tehnologiju u svhu očuvanja prirode.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 23. 3. 2021. 10:06

Održivi prosinac u Kučinama

Tijekom prosinca u Kučinama su se provodile brojne aktivnosti povezane s ciljevima održivog razvoja. Pogledajte pregled dijela aktivnosti:

https://youtu.be/bHtqc-_L3OU

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 26. 12. 2020. 10:06

Let's Live Sustainably - Održivi prosinac Vijest ima dokument u privitku

Blagdani na eTwinningu

Osnovna škola braće Radića, Bračević organizirala je webinar o tome kakve nam sve mogućnosti pruža eTwinning u doba blagdana. Svoja iskustva podjelile su kolegice Višnja Šuperba, OŠ Brodarica, Ivana Bašić, OŠ Opuzen, organizatorica webinara Alenka Miljević, OŠ braće Radića i Nives Bogdan, OŠ kraljice Jelene. Zahvaljujemo se kolegici Alenki na pozivu. 

Nives Bogdan prikazala je kako izgleda "održivi prosinac" predstavljanjem prosinačkih aktivnosti projekta Let's Live Sustainably.

Foto album

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 17. 12. 2020. 07:32

ZLATNA VEČER MATEMATIKE 2020. & STEAM 2020.

Već šestu godinu za redom učiteljice naše škole Nives Bogdan i Zdenka Jerković sudjeluju na Zlatnim večerima matematike, međužupanijskom skupu sa bogatim programom osmišljenim za djecu od predškolske do srednjoškolske dobi. Ove godine teme Zlatne večeri bile su: matematika i fizika i matematika je pola zdravlja.

Učiteljice su organizatorice i kreatorice  zanimljivog edukativnog escape room-a koji je osmišljen i kao aktivnost eTwinning projekta Let's Live Sustainably, a na zanimljiv način priča priču o Zdravoljubu koji Zemljane podučava zdravim životnim navikama. Zdravoljub je upao u zatočeništvo zle vještice i može ga spasiti samo uporan i dobar matematičar.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 8. 12. 2020. 10:38

THINK GREEN SAVE BLUE Vijest ima dokument u privitku

U okviru eTwinning projekta Let¨s Live Sustainably¨kao i Projektnog dana Eko škole na temu Održivog razvoja učenici 6.b razreda s razrednicom Dunjom Knez i prof informatike Antonijom Burčul su na radionici pod nazivom Očuvanje Jadranskog mora istraživali načine očuvanja našeg  plavog Jadrana.

  :: opširnije :: 


objavio: SANJA MATIĆ  datum: 23. 3. 2021. 10:14

Christmas Programming & Greeting

4.r.PŠ Mravince sudjelovao je u eTwinning projektu pod nazivom Christmas Programming &Greeting. Projekt je realiziran u mjesecu prosincu. Okupio je partnere iz Hrvatske, Turske i Srbije.

Učenici su se put sreli sa programom Scratch na izbornoj nastavi informatike.U program ih je uvela učiteljica informatike Sanja Radačić.

Program im se jako svidio. S obzirom da od prvog razreda pohađaju izvannastavnu aktivnost („The 21st century kid i Mali informatičari) , nije im bio problem snaći se u Scratch-u. S velikim interesom i jako motivirani krenuli su u izradu božićnih čestitki. Uglavnom su samostalno istraživali programski jezik i izrađivali čestitke s božićnom tematikom.

Htjeli su pokazati da znaju raditi u programu Scratch. Željeli su napraviti čestitke koje će moći vidjeti i drugi i tako  svima čestitati nadolazeće blagdane.

Djeca su bila zadovoljna  stečenim znanjem iz područja programiranja.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: EDITA RIZVAN  datum: 26. 12. 2020. 10:56

Let's Live Sustainably u Solinskoj kronici

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 17. 12. 2020. 08:17

Sigurnim korakom u školu 2 - Svjetski dan poštanske marke; Međunarodni dan pismenosti

Učenici 2. b razreda i ove školske godine sudjeluju u eTwinning projektima. Hrabro su nastavili s aktivnostima u projektu Sigurnim korakom u školu 2. Sudjelujući u tom projektu učenici će osnažiti svoje početne digitalne vještine i surađivati s učenicima diljem Hrvatske. U rujnu su bilježili Svjetski dan poštanske marke i Međunarodni dan pismenosti.  Dan poštanske marke obilježili su čitanjem pisma kojeg je jedna djevojčica napisala svojoj učiteljici te crtanjem poštanskih marki koje su kasnije ukrasili u alatu PhotoScape.

učiteljica Anita Čupić

http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=136

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 30. 9. 2020. 23:43

eTwinning projekt Let's Live Sustainably

Učiteljice Nives Bogdan i Edita Rizvan autorice su međunarodnog eTwinning projekta Let's Live Sustainably / Živimo održivo.

Ovaj jednogodišnji projekt namijenjen je osnovnoškolcima (6-14 godina), a cilj mu je povećati informiranost učenika, odgojno-obrazovnih djelatnika, ali i svih ostalih građana  o održivom razvoju te ih potaknuti na djelovanje usmjereno ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i održivog društva u cijelosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 22. 9. 2020. 09:37

Predavanja i dijeljenje dobre prakse

3. srpnja 2020. na Aktivu razredne nastave održalna su predavanja i prikazi primjera dobre prakse. 

Svoja znanja i iskustva podijelile su učiteljice Milica Duvnjak, Zdenka Jerković, Jelena Kelava, Anita Čupić, Edita Rizvan i Nives Bogdan.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 20. 7. 2020. 08:15

Sigurnim korakom u školu 1 - Na kraju projekta

Učenici 1. b razreda Osnovne škole kraljice Jelene iz Solina priveli su kraju međunarodni eTwinnning projekt pod nazivom Sigurnim korakom u školu 1. Sudjelujući u projektu učenici su razvijali svoje samopouzdanje, kritičko mišljenje te razmjenjivali iskustva. Polazište u planiranju aktivnosti su bili ishodi učenja nastavnih predmeta te očekivanja međupredmetnih tema s posebnim naglaskom uporabu informacijske i digitalne tehnologije.

Ovaj cjelogodišnji projekt učenicima se jako svidio te su izrazili želju da i iduće godine sudjeluju u njegovom nastavku. Veoma se veselimo novim izazovima i virtualnim druženjima.

http://os-kraljicejelene-solin.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=135

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 25. 6. 2020. 10:03

Sigurnim korakom u školi 1- Majčin dan

Naša obitelj, naše je gnijezdo iz kojega smo krenuli u svijet. Svibanj je mjesec u kojem obilježavamo Majčin dan. Tim povodom su učenici 1. b razreda, kao i ostali sudionici eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, izradili prigodne čestitke koje su posvetili svojim dragim majčicama. Svoje uratke su postavili i na padletu koji se nalazi na Twin Space projekta.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 25. 5. 2020. 15:05

eTwinning projekt - Mjesečeve zgode

Učenici 1. b nastavljaju s radom na eTwinning projektu pod nazivom Mjesečeve zgode. Pošto je nastava zbog pandemije COVID 19  organizirana na daljinu svoje su zadatke učenici odradili od kuće. Tako su kod kuće od otpadnog materijala izradili rakete i robotiće za otkrivanje Mjeseca. Zadatak im se veoma svidio te su nastali maštoviti likovni radovi.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 20. 5. 2020. 14:02

Sigurnim korakom u školu 1 – Izradi svog avatara

Učenici 1. b razreda u okviru eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1 su se podsjetili na pravila ponašanja na internetu. Već su naučili da na internetu treba biti oprezan. Ne stavljamo svoje slike tamo gdje ih svi na internetu mogu vidjeti. Ne pišemo puna imena i adresu. Umjesto slike možemo napraviti AVATAR.

Izradili smo naše prve avatare i postavili ih na padlet koji se nalazi na linku:

https://padlet.com/anita1_cupic/diecfdbo0nb5

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 30. 4. 2020. 09:31

Sigurnim korakom u školu 1 - Abeceda

Zajedničkim radom sudionika  eTwinning projekta  pod nazivom Sigurnim korakom u školu1 nastala je i Abeceda, knjiga slova. Učenici su trebali crtežom prikazati  početno slovo zadanog pojma.

Učenicima 1. b razreda ovaj projektni zadatak se veoma svidio te su dali sve od sebe a ga što uspješnije izvrše.

Kako izgleda  naša e knjiga možete vidjeti na linku:

https://www.storyjumper.com/book/read/79443445/ABECEDA

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 27. 3. 2020. 17:00

Sigurnim korakom u školu 1 – Dan ružičastih majica

Učenici 1. b razreda obilježili su Dan ružičastih majica aktivnostima u okviru e Twinning projekta Sigurnim korakom. Poslušali su dječju priču Juha od bundeve. Nakon razgovora o priči dobili su zadatak da najvažnije detalje priče nacrtaju. Svojim crtežima obogatili su zajedničku e slikovnicu sudionika projekta koja se nalazi na linku:

https://view.genial.ly/5e3cb219d886f20fbd540455

                            učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 2. 3. 2020. 15:29

DAN SIGURNIJEG INTERNETA U 1.B RAZREDU

Učenici 1. b razreda obilježili su 11. veljače Dan sigurnijeg interneta brojnim aktivnostima i okviru eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 17. 2. 2020. 22:26

eTwinning projekt - 20 dana dobrote

I ove su se godine učenici 3.r. PŠ Mravince uključili u eTwinning projekt „20 dana dobrote“Cilj projekta je probuditi u učenicima ljubav i dobrotu, te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja.

Na početku projekta odabrali su 20 aktivnosti kroz koje će  širiti svoja zrnca dobrote za sve. Pri odabiru zadataka trudili su se učiniti što više dobrih djela za prijatelje, obitelj, roditelje, učitelje, rodbinu …

 

    Uživali su u svim aktivnostima, veselili se dobroti i dobrim djelima!

                  https://spark.adobe.com/video/v47hRhRh0UYHj

       

  :: opširnije :: 


objavio: EDITA RIZVAN  datum: 26. 12. 2019. 23:15

Mjesečeve zgode – Videokonferencija između dvije škole

Početkom prosinca učenici 3.d razreda OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog realizirali su  virtualnu suradnju s učenicima 1.b razreda  Učenici oba razreda sudjeluju u eTwinning projektu pod nazivom Mjesečeve zgode. Projektni zadatak je bio da  učenici izmijene svoja iskustva rada na projektu. Trećaši su čitali svoje sastavke  pod nazivom Susret s nepoznatim prijateljem i predstavili makete raketa dok su učenici prvog razreda prezentirali svoje likovne uratke na temu raketa.

Učenicima se ovakav oblik suradnje veoma svidio te su izrazili želju da i u budućnosti realiziramo još virtualnih susreta.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 16. 12. 2019. 15:01

Četvrtaši PŠ Kučine u eTwinning projektu Što? Ča? Kaj?

Učenici 4. razreda Područne škole u  Kučinama uključili su se u eTwinning projekt  Što? Ča? Kaj?.

Projekt je namijenjen učenicima četvrtih razreda kako bi obogatili svoj rječnik istražujući ga kroz tri hrvatska narječja. Tijekom istraživanja učenici će stvarati svoje razredne rječnike, pronalaziti značenja zagonetnih rečenica iz različitih narječja, međusobno učiti kroz kvizove i križaljke, osmišljavati pjesme i igrokaze koristeći se štokavskim, kajkavskim i čakavskim narječjem, susrest će se s vršnjacima iz različitih govornih područja hrvatskoga jezika putem videokonferencija.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 26. 11. 2019. 17:35

Nacionalna i Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekte

eTwinnig School

Rad na eTwinningu je  važan  i zaslužuje da ga se podijeli i da bude priznat lokalno, nacionalno i diljem Europe. eTwinning odaje priznanje za rad učitelja, učenika i škole kroz nacionalnu i europsku oznaku kvalitete kao i kroz status eTwinning škole.

 

Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima koji su surađivali na izvrsnim eTwinningovim projektima i znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji. Oznaka kvaliteta potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i evropske standarde. Državna služba za podršku (NSS) u svakoj zemlji procjenjuje prijave i dodjeljuje oznake kvalitete. To je  priznanje nastavnicima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini. Nacionalna oznaka kvaliteta dodijeljena je našem autorskom projektu Mystery of History u čijem je radu sudjelovalo 6 učiteljica iz naše škole.

Oznaka kvalitete namijenjena je isključivo učiteljima osobno. U našoj školi 3 učiteljice dobile su oznaku kvalitete za eTwinning projekte u kojima su sudjelovale .

Europska oznaka kvalitete je druga oznaka koju eTwinning dodjeljuje projektima koji postižu određene europske standarde, a dodjeljuje je Središnja služba za podršku (CSS) . Ove godine Europsku oznaku kvalitete dobila je jedna od učiteljica za rad na projektu „Šetnja kroz godišnja doba“.

                                                                                          

  :: opširnije :: 


objavio: EDITA RIZVAN  datum: 13. 11. 2019. 17:55

Međunarodni dječji tjedan

Učenici  1.b razreda obilježili su Međunarodni dječji tjedan sudjelovanjem u videokonferenciji u sklopu eTwinning projekta pod nazivom International children's week/Međunarodni dječji tjedan.

Projekt je usmjeren na obilježavanje tjedna na način da se potakne umrežavanje i suradnja učitelja te poboljšaju digitalne kompetencija učitelja i učenika.
Zadatak je bio naučiti pjevati pjesmu Zdravo maleni i pjesmom obilježiti  tjedan. Prvo smo pronašli pjesmu na internetu a onda je svakodnevno uvježbavali. Pjevali smo je zajedno sa zagrebačkim prijateljima iz OŠ Augusta Harambašića. Našu  prvu video konferenciju smo ostvarili putem Skype. Sve je proteklo u veseloj i vedroj atmosferi. Jako se radujemo novim susretima i  novim projektima.

                      učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravko Pelivan  datum: 31. 10. 2019. 22:36

Mjesečeve zgode

Učenici 1. b razreda priključili su se međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom Mjesečeve zgode.

Cilj projekta je upoznati učenike s prvim letom ljudi na Mjesec te njegovim posljedicama na cijeli ljudski rod. Kombinirajući različite metode i oblike rada u različitim nastavnim situacijama utjecati na razvoj dječje znatiželje, kreativnost i maštovitost

Ovim projektom želimo razvijati prirodnu dječju znatiželju, kreativnost i maštovitost. Želimo utjecati na razvoj suradničkih i komunikacijskih vještina te poticati liderstvo. I na kraju, želimo da shvate da obrazovanje daje čovjeku slobodu, položaj u društvu te moć.

učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 4. 10. 2019. 09:58

Sigurnim korakom u školu 1

Učenici 1. b razreda ove školske godine sudjeluju u eTwinning projektu pod nazivom Sigurnim korakom u školu 1. Sudjelujući u ovom projektu učenici će razvijati međusobnu suradnju te će se osnažiti u primjeni digitalnih alata. Polazište u planiranju su ishodi učenja te očekivanja međupredmetnih tema s posebnim naglaskom na uporabu informacijske i komunikacijske tehhnologije.

Učenici će steći znanja, vještine i stavove kojima će jačati samopouzdanje, razumjeti druge i surađivati s njima, razvijati kritičko mišljenje, određivati svoje izbore te biti svjesni odgovornosti i uzročno-posljedičnih veza, s posebnim naglaskom na sigurnost u neposrednom i virtualnom okruženju.


                                              učiteljica Anita Čupić

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA MATAS  datum: 1. 10. 2019. 15:16

Mystery of History in legends

eTwinning projekt -Mystery of History in legends

Mystery of History in  legends dio je  Erasmus + projekta Mystery of History čiji smo aktivni sudionici od samog početka projekta (rujan 2017.)  Projekt Mystery of History in  legends se provodio od početka studenog 2018. do kraja travnja 2019.

Cilj projekta   je bio prikupljanje regionalnih priča i legendi iz različitih europskih zemalja. Željeli smo upoznati priče i legende iz naše domovine i drugih europskih zemalja. Kod učenika smo razvijali osjećaj pripadnosti i ljubavi prema svojoj domovini i svom narodu, ali i poštovanje i uvažavanje prema drugim europskim narodima i njihovoj kulturi, tradiciji, baštini. Učenici su se upoznali s legendama svoje zemlje, ali i s legendama zemalja  partnera. Izrađivali su ilustracije, križaljke, kvizove pomoću web 2.0 alata. Kao konačni proizvod projekta napravili su digitalnu knjigu engleske verzije legendi: 

Mystery of History in legends

Učenici su dio svojih projektnih aktivnosti prikazali video uradcima:         

 

                                                                                   

  :: opširnije :: 


objavio: EDITA RIZVAN  datum: 29. 8. 2019. 21:49

Projektni dan ...od ideje do realizacije...

30. svibnja 2019. u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije, Centra izvrsnosti SDŽ, uz suorganizaciju Obrtno-tehničke škole, Agencije za mobilnost i programe EU i OŠ braće Radića-Bračević, održana je konferencija "Od ideje do realizacije - Projektni dan". Na konferenciji su prikazani Erasmus+ projekti u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a pokazalo se da je eTwinning njihov neizostavan dio.

Erasmus tim naše škole koji čine učiteljice razredne nastave Nives Bogdan, Zdenka Jerković, Jelena Kelava, Maja Matas, Maja Pletikosić i Edita Rizvan postavile su izložbu na kojoj su prikazale rezultate rada na Erasmus + projektu, ali i eTwinning projektu Mystery of History in legends.


Nives Bogdan i Jelena Kelava održale su predavanje o svom putu od eTwinninga prema Erasmusu i ponovnom povratku u eTwinning. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 3. 6. 2019. 22:04

eTwinning projekt- Šetnja kroz godišnja doba

logo projekta

Učenici 2.c razreda centralne škole s učiteljicom Zdenkom Jerković i učenici 2.razreda PŠ Mravince s učiteljicom Editom Rizvan, te učiteljice iz PŠ Kučine sudjelovali su u eTwinning projektu „Šetnja kroz godišnja doba“.

Projekt se provodio cijelu školsku godinu.Cilj projekta bio je kod djece razvijati ljubav prema prirodi, poticati zanimanje za promatranje, istraživanje i zaključivanje o promjenama u prirodi.  Željeli smo potaknuti zanimanje i  upoznati posebnosti sva četiri godišnja doba, uspoređivati ih i uočiti razlike među njima. 

 

Projekt je prepoznat kao izrazito vrijedan te je dobio i Nacionalnu i Europsku oznaku kvalitete.

  :: opširnije :: 


objavio: EDITA RIZVAN  datum: 31. 5. 2019. 22:47

Trećaši PŠ Kučine u eTwinning projektu Istraživači prošlosti

Učenici 3. razreda Područne škole Kučine zajedno sa svojom učiteljicom Majom Pletikosić sudjelovali su eTwinning projektu pod nazivom Istraživači prošlosti tijekom šk.god.2018./19.

Projekt je namijenjen učenicima trećih razreda kako bi spoznali mnoštvo zanimljivosti iz prošlosti. Za lakše otkrivanje detalja iz prošlosti pozvali su na suradnju  roditelje te bake i djedove. Učenici su istraživali i uočavali sličnosti i razlike života u prošlosti i danas.

eTwinning projekt Istraživači prošlosti

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA PLETIKOSIĆ  datum: 21. 5. 2019. 15:28

Radionica o kvalitetnom provođenju projekata na eTwinningu

Učiteljice Nives Bogdan i Jelena Kelava 16. svibnja 2019. godine, na poziv eTwinning ambasadorice, Alenke Miljević, na radionici “Kvalitetno provođenje projekata na eTwinningu”, u OŠ kralja Zvonimira, u Ninčevićima,  podijelile su svoje eTwinning iskustvo predstavivši nazočnima eTwinning projekte “Spring in my village” i “Little currators” nakon kojega su se osnažile na pokretanje Erasmus+ projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 20. 5. 2019. 20:13

Europa u srcu (Europe day)

Projekt se odvijao kroz mjesec svibanj 2019. godine, a u njemu su sudjelovali učenici drugih razreda s učiteljicama Editom Rizvan i Zdenkom Jerković.  Cilj projekta bio je bolje upoznati Europu, razvijati međukulturalnost i zajedništvo u europskom okruženju.Projekt je odlično  integriran u nastavni proces kroz većinu nastavnih predmeta.

Učenici su radom na projektu razvijali vještine čitanja, pisanja i govorenja.  Kroz izvannastavnu aktivnost Djeca 21.stoljeća (informatička grupa) uspjeli su dosta vremena posvetiti projektnim aktivnostima.

Na zanimljiv način kroz radionice, učilo se o zanimljivostima gradova i država Europe. Učenici su izrađivali kvizove znanja o europskim zemljama u različitim digitalnim alatima:  https://wordwall.net/hr/resource/520643

 

  :: opširnije :: 


objavio: EDITA RIZVAN  datum: 13. 5. 2019. 20:48

Merry Christmas in different languages

Učenici prvog i drugog razreda PŠ Kučine sa svojim učiteljicama Jelenom Kelavom i Nives Bogdan su tijekom prosinca 2018. godine sudjelovali u eTwinning projektu „Merry Christmas in different languages“. Sudionici projekta su škole i vrtići iz Italije, Španjolske, Slovenije, Poljske, Rumunjske, Litve, Slovačke. Hrvatske i Letonije koja je i autor projekta.

Svaka škola je poslala po dvije božićne čestitke koje su učenici osmislili i izradili te čestitali Božić jedni drugima na materinjem jeziku. Na ovaj način učenici su imali priliku shvatiti koliko se jezika govori u Europi te uočiti sličnosti i razlike između jezika. Aktivnosti učenika iz Kučina popratili su novinari Solinske kronike. Ovo je za naše najmlađe učenike bilo iskustvo za pamćenje.

Fotogalerija:
Merry Christmas in different languages

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 14. 1. 2019. 22:37

eTwinning - radionica za početnike i primjeri dobre prakse

5.prosinca 2018. godine učiteljice Nives Bogdan i Edita Rizvan, članovima učiteljskog vijeća Osnovne škole kraljice Jelene predstavile su eTwinning, najveću zajednicu škola u Europi. Kolegama su nastojale približiti značaj eTwinninga te ih potaknuti na uključivanje u ovu veliku zajednicu.

Korak po korak, objasnile su im postupak registracije na eTwinning platformu te su im demonstrirale koje sve mogućnosti eTwinning pruža učitelju 21.stoljeća. Potaknule su ih na uključivanje u projekte te na sudjelovanje u brojnim stručnim usavršavanjima koja se organiziraju putem eTwinninga. Dogovoreno je otvaranje eTwinning grupe naše škole u kojoj će im predavačice pružati podršku te pomagati u snalaženju na eTwinning platformi. 

Objasnile su im na svojim brojnim primjerima dobre prakse zašto smatraju eTwinning značajnim u radu i kako utjeće na unaprijeđivanje i osuvremenjivanje odgojno-obrazovnog rada.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 10. 12. 2018. 20:54

eTwinning - čarolija učenja i poučavanja

 

Edita Rizvan i Nives Bogdan, iskusne eTwinnerice rado su se odazvale pozivu ravnatelja Osnovne škole Vjekoslav Parać, Solin, Đure Baloevića te su u 26.studenoga 2018. godine djelatnicima te škole predstavile eTwinning portal, prednosti i mogućnosti koje on nudi, a sve s ciljem popularizacije eTwinninga. Želja im je uključiti što veći broj nastavnika u eTwinning zajednicu, povezati se s njima, surađivati te unaprijediti i obogatiti svoj rad razmjenom dobre prakse s kolegama iz Hrvatske i drugih zemalja.                 Ovom prilikom,  diseminirale su i Erasmus+ projekt "Mystery of History", koji je pokrenut kao nastavak uspješnog eTwinning projekta "LIttle currators".

  :: opširnije :: 


objavio: NIVES BOGDAN  datum: 27. 11. 2018. 20:37
» Arhiva naših vijesti    
 


Virtualne učionice

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

1.a

1.b

1.c

1.d

1PSK

1PSM

2.a

2.b

2.c

2.d

2PSK

2PSM

3.a

3.b

3.c

3.d

3PSK

3PSM

4.a

4.b

4.c

4.d

4PSK

4PSM

 

Dragi učenici, pristup virtualnim učionicama se nalazi na sljedećim poveznicama po razredima:

 

5.a

5.b

5.c

5.d

5.e

5.f

 

6.a

6.b

6.c

6.d

6.e

6.f

7.a

7.b

7.c

7.d

7.e

 

8.a

8.b

8.c

8.d

8.e

 

 


Obavijesti vezano za nastavu

 


Kontakt

Osnovna škola kraljice Jelene Solin 

Put mira 3, 21210 Solin 

E-mail: ured@os-kraljicejelene-solin.skole.hr

OIB: 28599641021

PŠ Mravince,
Gajeva 2.: 021/269-934.

PŠ Kučine,
Prilaz M.Vidoševića 9.: 021/269-
937


Javni pozivi 2019./20.

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 1. 2018.

Ukupno: 211597
preskoči na navigaciju